luni, 29 martie 2010

Zimbru Chişinău: 6 ochite, 6 lovite

  Zimbru Chişinău face ravagii în această primăvară. „Furia” galben-verde pare că nu are limită. Formaţia din strada Butucului a trecut în etapa a XXIV-a de FC Tiraspol, scor 2-0, bifând a şasea victorie consecutivă în această primăvară. Formaţia chişinăueană nu a mai fost învinsă de la data de 10 noiembrie, când pierdea cu scorul de 1-0 la Tiraspol contra Sheriff. În această primăvară galben-verzii au dispus de toate adversarele ieşite în cale: Zimbru-Nistru, 4-1; Sfântul Gheorghe-Zimbru, 0-1; Zimbru-Dinamo Bender, 3-1; Rapid-Zimbru, 0-1; Zimbru-Viitorul, 1-0 şi FC Tiraspol-Zimbru, 0-2.

  Golurile formaţiei pregătite de tehnicianul Ivan Tabanov au fost înscrise de Piotr Hvorosteanov (minutul 31) şi Andrian Sosnovschi (minutul 83 din penalty).

  După această victorie, Zimbru a urcat pe poziţia a patra în dauna Olimpiei, care nu a putut trece de egalul cu Dinamo, astfel, cele două formaţii au făcut schimb de locuri în clasament şi zimbrii acum sunt pe un loc care poate oferi ultimul bilet pentru Europa League.

  Partida s-a desfăşurat la Tiraspol, pe Arena Mică a Complexului Sheriff. Arbitrii întâlnirii au fost: Vladislav Ivancenco, Andrei Semeniuc şi Grigore Ciobanu, toţi trei din Bălţi. Arbitru de rezervă: Ghenadie Sidenco din Bălţi. Observator: Tudor Cepoi din Chişinău.

  Cele două formaţii s-au întâlnit în 31 de partide în Divizia Naţională. Zimbru Chişinău s-a impus în 11 meciuri, Tiraspol şi-a adjudecat 5 partide, iar 15 s-au terminat la egalitate. Golaverajul este favorabil formaţiei din Chişinău, 25-17. Scorul cel mai impunător a fost de 5-2 pentru Zimbru, în data de 29 septembrie 2002.

  În etapa viitoare FC Tiraspol se va deplasa la Ghidighici pentru partida cu Rapid, iar Zimbru va juca acasă cu Dinamo.
sursa jurnal.md
Numai ZIMBRU!!!