sâmbătă, 7 august 2010

Condamnat pentru că a amenințat o jurnalistă

Condamnat pentru că a amenințat o jurnalistă
Un suporter sârb a fost condamnat ieri la 16 luni de închisoare, pentru că a ameninţat o jurnalistă, care investiga înmulţirea atacurilor huliganilor, care au culminat cu decesul fanului francez Brice Taton.


Un tribunal din Belgrad l-a găsit vinovat pe Milos Radisavljevici, unul dintre liderii suporterilor echipei Partizan Belgrad, de atentat la securitatea ziaristei Brankica Stankovici, prin scandarea de ameninţări şi insulte la adresa ei, în timpul unui meci din decembrie, a anunţat agenţia Tanjug.

Radisavljevici a fost arestat în mai, după ce s-a ascuns mai multe luni. Cu toate acestea, el a fost pus în libertate până când verdictul în cazul său a fost definitiv.

Acesta este primul caz din Serbia de inculpare pentru atentat la securitatea unui ziarist, după o recentă modificare a codului penal în scopul de  a-i proteja mai bine pe jurnalişti.

Premiată pentru activitatea sa la canalul TV privat B92, Brankica Stankovici a primit o serie de ameninţări după ce a dezvăluit numele şi fotografiile mai multor suspecţi care au luat parte la violenţe ale suporterilor. În urma acestor ameninţări, ea a beneficiat de protecţia permanentă a poliţiei. Jurnalista a investigat şi agresarea suporterului francez Brice Taton, omorât în bătaie de huligani la Belgrad. 

Numai ZIMBRU!!!