miercuri, 27 octombrie 2010

Zimbru - cea mai mare umilință din istorie!

Odată fiorosul Zimbru a ajuns vițeluș fugărit de copiii din sate! La fel ca celebrul animal numele căruia îl poartă, clubul e pe cale de ducă...
Am ajuns s-o trăim și pe asta. Cândva cel mai bun club din țară (zeci de ani la rând), Zimbru a ajuns să fie eliminată în optimile Cupei Moldovei de o echipă de liga a doua! FC Cahul a scos-o astăzi pe Zimbru din Cupă, după lovituri de departajare, 9-8 (0-0 în 90 minute și 1-1 în prelungiri). 
E clar, după o astfel de umilință fără precedent, se impun decizii drastice la club. Cine va lua aceste decizii și care vor fi ele rămâne de văzut. Cert este că răbdarea lui Nicolae Ciornîi a ajuns la limită. Dovadă este și mărturia vicepreședintelui Consiliului de tutelare, Leontie Suholitco, care a recunoscut că Ciornîi a fost extrem de supărat după înfrângerea Zimbrului la Bender, în campionat. 
Indiferent de politica clubului, de banii care sunt sau nu sunt, o echipa de la talia Zimbrului nu-și poate permite astfel de înfrângeri mai mult decât rușinoase. Având toate condițiile de pregătire clubul nu merge. Ceva nu se leagă. Fiind din afară îmi este greu să spun ce nu merge. Dar e clar că o piesă sau mai multe trebuiesc înlocuite. Așa e peste tot. Și o mașină o duci la reparație atunci când nu merge. 
Concluzia mea este simplă. Cât timp conducerea clubului se va încăpățâna să nu schimbe nimic, atâta timp echipa va șchiopăta. 

P.S. Criteriul de bază al selectării jucătorilor la Zimbru este propria școală de fotbal, lucru declarat oficial de conducere. Dar cine vine din urmă la Zimbru în condițiile în care antrenori de copii au ajuns oameni din stradă sau foști jucători necalificați? Fără studii și fără talent. Cum pot aceștia să crească jucători de performanță?
 sursa aici
Numai ZIMBRU!!!