joi, 17 februarie 2011

Pliquett, ultrasul din poarta lui St. Pauli!

  


FC Sankt-Pauli, cel mai nonconformist club din Bundesliga, continuă să surprindă. Formaţia din cel mai rău famat cartier al oraşului Hamburg a câştigat miercuri derby-ul local cu HSV (1-0), primul succes în faţa marii rivale după 33 de ani!

Succesul i s-a datorat în mare măsură şi portarului Benedikt Pliquett, autorul unui meci epic în faţa formaţiei la care s-a lansat.

Transferat în 2004 de Sankt Pauli de la Vfb Lubeck II, din ligile regionale, goalkeeperul s-a transformat rapid într-un fan înfocat al grupării ce are ca emblemă un cap de mort.

   Pliquett (26 de ani, 1,99 metri) este recunoscut ca făcând parte dintr-unul din grupurile de susţinători ai lui FC Sankt Pauli, fiind implicat chiar în mai multe altercaţii cu fanii lui Hamburger SV, ultima dintre acestea chiar în debutul sezonului actual. Pe AOL Arena, goalkeeperul şi-a intrat în rolul de ultras, lovind cu piciorul unul dintre steagurile de la colţul terenului, care purta însemnele rivalilor.

   Pliquett a şocat în mai multe rânduri de când s-a transferat la Sankt Pauli, formaţie de care se declară îndrăgostit sută la sută. După promovarea echipei în Bundesliga, în 2010, rebelul portar al grupării germane a acceptat propunerea patronului gay al echipei, Corny Littmann, de a apărea îmbrăcat doar cu un slip în formă de cap de porc!
   Explicaţia lui Pliquett pentru ieşirile sale nonconformiste: "Iubesc acest club, pur şi simplu! Îi sunt dedicat sută la sută" :).
sursa prosport.ro
Numai ZIMBRU!!!