luni, 8 octombrie 2012

TOP filme cu și despre fotbal

   Chiar daca este considerat sportul rege, proportia de filme facute pe acest subiect nu este foarte mare in comparatie cu fotbalul american, baschetul sau baseball-ul. Cu toate acestea sunt destule filme artistice si documentare despre jucatori, antrenori, echipe de fotbal si suporteri pe care merita sa le vezi.

Green Street Hooligans (2005)
Este probabil cel mai spectaculos film facut despre suporteri. Prezinta huliganismul galeriilor din Marea Britanie, punand accent pe fanii echipei West Ham United.
 
 Cele mai tari filme cu si despre fotbal


 Maradona by Kusturica (2008)
Este un documentar despre viata celebrului fotbalist argentinian Diego Armando Maradona si este regizat de Emir Kusturica.
 The Damned United (2009)
Filmul spune povestea reala a antrenorului lui Leeds United, Brian Clough, care a antrenat echipa englezeasca timp de 44 de zile cu 31 de ani in urma.
 Goal! The Dream Begins (2005)
In acest film joaca actorul roman Marcel Iures in rolul de antrenor al echipei Newcastle United.
Real, The Movie (2005)
Este un documentar despre clubul Real Madrid. Apar imagini cu David Beckham, Roberto Carlos, Iker Casillas, Luis Figo, Raul Gonzales, Ronaldo si Zinedine Zidane
Zidane: A 21st Century Portrait (2005)
Dupa cum spune si titlul, este un documentar care il are in prim plan pe fotbalistul Zinedine Zidane.
 The Football Factory (2004)
Un alt film despre suporteri care ii are ca subiect pe fanii echipelor Chelsea si Millwall.
The Game of Their Lives (2005)
Filmul spune povestea adevarata a nationalei de fotbal a SUA, care a participat in 1950 la Cupa Mondiala din Brazilia si a castigat un meci.
Fever Pitch (1997)
Filmul are ca subiect echipa  Arsenal Londra in sezonul in care a castigat titlul (88-89).
Mean Machine (2001)
Filmul este centrat pe un meci de fotbal disputant intre detinutii unei inchisori si gardienii acestora si are in rol principal pe fotbalistul devenit actor- Vinnie Jones.
Victory (1981)
Este un classic al genului.Sylvester Stalone joaca in film in rolul unui prizonier de razboi care impreuna cu alti colegi joaca un meci demonstrativ impotriva nationalei Germaniei. Subiectul este inspirat din povestea jucatorilor lui Dinamo Kiev care au jucat cu soldatii germani ce ocupasera Ucraina in timpul Celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Numai ZIMBRU!!!