sâmbătă, 30 aprilie 2011

A fi Ultras?

 Ultrasul nu are nume, doar prietenii buni îl cunosc. Ultrasul nu are față, de cele mai multe ori o glugă îi acoperă capul și un fular îi acoperă gura. Un ultras nu se îmbracă precum restul și nu urmează ultimele trenduri. Când merge pe stradă, chiar dacă nu are logo-ul echipei, este recunoscut. Un ultras atacă dacă este atacat și ajută când este nevoie și nu se oprește din asta în momentul când își dă fularul jos și se întoarce acasă.

  Un ultras experimentat reprezintă un exemplu pentru cei tineri, iar cei tineri îi respectă pe ultrașii "mai bătrâni". Cei tineri sunt mândri să stea lângă cineva experimentat, ei învață din criticile acestora și se înroșesc când primesc o strângere de mână din partea acestora. Când oamenii obișnuiți privesc un ultras, ei nu îl ințeleg însă nici ultrasul nu caută să fie înțeles sau să iși explice acțiunile. Fiecare ultras e diferit: sunt cei ce poartă logo-uri sau culorile clubului și cei care nu au purtat așa ceva niciodată. Sunt cei care călătoresc doar cu grupul lor și cei ce o fac individual.

  Ultrașii sunt diferiți însă ceea ce îi unește este iubirea pentru club, îndârjirea de a sta 90 de minute în picioare pe ploaie sau pe frig fiind uniți de căldura din cântecele lor, uniți în timp ce dorm într-o stare de semibeție într-un tren ce îi duce departe într-o deplasare, uniți de convoiul din orașele în care merg în deplasare, uniți de un sandwich împărțit între 4 după multe ore de foame, uniți de o țigară la poștă, de o înfățișare, un ideal, de una și aceeași mentalitate.

  Toate lucrurile ce ne unesc, în același timp, ne și despart de restul lumii: de la părinți îngrijorați, verișori stupefiați, colegi de școală sau de muncă speriați și profesori sau șefi netoleranți. "Ultra" nu înseamnă vandalism sau violență fără motiv ci un mod de viață care a decăzut acum din cauza problemelor sociale, din cauza televiziunilor proaste, din cauza discotecilor care atrag din ce în ce mai mult tineret, dar mai ales din cauza unei represiuni nejustificate din partea poliției și administrațiilor.

  A fi ultra înseamnă mult mai mult, emoții și pasiune care nu pot fi explicate în cuvinte oamenilor care nu își doresc să înțeleagă și care preferă să își întoarcă capul pur și simplu și să își continue viața din spatele sticlei, oameni care nu ar avea niciodată curajul să spargă monotonia și să intre în lumea noastră.

Numai ZIMBRU!!!