sâmbătă, 4 iunie 2011

MOLDOVA 1-4 Suedia


Cu trei ore înainte de meci fanii s-au adunat la o terasă în apropierea stadionului, unde şi-au ridicat dispoziţia cu câteva beri. La plecare s-a improvizat un marş şi, ca în celelalte cazuri, am fost întâlniţi de poliţişti, care cu mare insistenţă şi agrisivitate cereau să le fie prezentate biletele de la meci. Răspunsul a fost unul adecvat: „ Cea mai naşpă meserie este la jandarmerie...”
Aflaţi pe stadion, ne-am îndreptat spre sectorul 28, care urmează ulterior să devină noul centru de atracţie al suporterilor Naţionalei, dat fiind faptul că sectorul 8 la momentul actual se prezintă a fi unul slab. Cu tot respectul faţă de băieţii din M12, dar la meciul dat în galeria lor erau prezenţi foarte mulţi seminţari şi piţipoance, care sunt departe de fotbal şi fenomen. Nu se simţia în acţiunile şi scandările lor emoţia şi unitate. Să nu mai vorbim de restul „spectatorilor”, care cu zece minute de finală au părăsit stadionul. Printre aceştea menţionăm şi marele seminţar-premier Vlad Filat, care a avut parte de atenţia noastră şi profundul respect „Lui Filat, m... lui Filat!”. Fotbalul e sărbătoare şi nu campanie electorală!
Meciul a fost unul slab, iar tricolorii s-au prezentat prost în comparaţie cu celelalte partide din cadrul preliminărilor Campionatului European 2012, însă acesata nu a influenţat atitudinea noastă. Toţi într-un glas am cântat versurile lui Alexei Mateevici şi toţi într-un cor am scandat „Hai Moldova!”

Numai ZIMBRU!!!