sâmbătă, 11 iunie 2011

Proteste în Ucraina în susţinerea familiei Pavlicenko

Astăzi în mai multe localitaţi din Ucraina au avut loc proteste în susţinerea familiei Pavlicenko, care sunt cercetaţi penali în cazul asasinării judecătorului Sergey Zubkov. Procuratura îi consideră vinovaţi pe Dmitrii (48 de ani) şi Sergey Pavlicenko (19 ani) şi susţin că motivul omorului e răzbunarea faţă de activitatea profesională a judecătorului. Anterior Zubkov a acceptat solicitarea companiei olandeze Gooioord B.V. privind evacuarea acestora din aripa unui bloc istoric al Kievului.
Deşi martorii menţionează că asasinii erau de altă statură, de altă vârstă şi deloc nu seamănau cu tatăl şi fiul Pavlicenko, aceştea continuă să fie cercetaţi timp de 2 luni în penitenciar. Probabil că cazul demult ar fi fost închis, dacă nu s-ar fi implicat ultraşii Dynamo Kiev, care şi-au susţinut prietenul Sergey Pavlicenko. Celor de la Dynamo s-au alăturat şi alţi fani ucraineni.
Proteste au avut loc la Kiev, Lviv, Ternopol, Luţk, Viniţa, Sevastopol, Cerkas, Sumy...
La Lviv circa 50 de persoane au blocat o autostradă, cursând 20 de minute la trecerea de pietoni, iar după ce şi-a făcut apariţia miliţia aceştea au dispărut.

La Kiev a avut loc un marş organizat de fanii Dynamo şi naţionaliştii-autonomi. S-au adunat circa 400 de persoane. Punctul final al marşului a fost penitenciarul în care sunt reţinuţi tatăl şi fiul Pavlicenko.


În oraşul Sumy protestul "Libertatea cinstiţilor" a început în faţa reprezentanţei Ministerului Afacerilor Interne regiunea Sumy. După aceasta activiştii au mărşăluit pe străzile principale ale oraşului şi au scandat "Libertate pentru Pavlicenko".
La Cernigov în timpul meciului a fost afişat un mesaj de solidaritate. S-a organizat un marş la care au participat circa 30 de persoane.La Ternopol au fost desenate graffiti şi a fost afişat pe un pod mesajul "Libertate Pavlicenko".
La Voliny naţionaliştii-autonomi au cerut cercetarea obiectivă a asasinării lui Zubkov şi găsirea adevăraţilor infractori.
La Cerkas au participat circa 35 de persoane, care au scandat "Libertatea familiei Pavlicenko", "Cinstiţi sunt mai mulţi, toţi nu vor fi arestaţi", "Astăzi Pavlicenko, mâine tu!" etc.Numai ZIMBRU!!!