duminică, 7 august 2011

Sheriff Tiraspol - Zimbru Chişinău

'

Meciul dat l-am aşteptat toată săptămâna şi speram să învingem rivala din Tiraspol, dar un gol prostesc din minutul 2 a schimbat toate cărţile jocului. În astfel de condiţii rezultatul a fost unul logic, însă n-ai pe cine da vina, deoarece arbitrajul a fost adecvat (poate cu unele mici excepţii), iar fotbaliştii şi-au dat toate forţele în teren.

În deplasare au mers circa 130 de persoane, ceea ce constituie un rezultat bun pe timp de vară când majoritatea se odihnesc departe de blocurile încinse ale Chişinăului. Două autocare şi un maxi-taxi au reuşit repede să treacă „postul vamal”... Să zicem că în „autoproclamata republică” nu există corupţie!

Nemijlocit la intrare în stadion ne-au întâlnit miliţienii şi ne-a surprins faptul că unul din ei ne-a sălutat româneşte. Mai rar auzi prin Tiraspol graiul latin.

Vizual sectorul arăta destul de simpatic, iar steagurile accentuau nuanţele galben-verde. Tot meciul a fost dominat sonor de noi. Aveai senzaţia că nu eram în deplasare, ci în sectorul 8 a arenei de pe strada Butucului.

La sfârşitul partidei am avut parte şi de ospilitatea miliţienilor, care probabil au considerat apropierea de galeria a lui Daniel Bălaşa ca ceva periculos integrităţii teritoriale a „măreţului stat”. Să vedeţi dorinţa căţeilor lui Smirnov de a lovi cu bastoanele în noi... După ce s-au mai calmat spiritele, galeria a intonat versurile „Limba noastră” ale lui Mateevici şi au scandat „Transnistria e Moldova!” şi „Lui Smirnov, muie lui Smirnov!”


Numai ZIMBRU!!!