marți, 6 septembrie 2011

Vis matinal microbist


  Gîndurile matinale de obicei sunt diferite, dar cam în aceeaşi direcţie. „De ce iaca timp de-o seară aşa lungă nu m-a sunat?!” „Oare azi îmi scrie un sms?!” „Ieri avea un zîmbet aşa de drăgălaaaaaş…. <3” şi cam tot aşa. Asta pentru că eu-s permanent cu capul în nori şi mereu îndrăgostită de cineva/ceva (după cum era uşor de înţeles, dacă tot citiţi blogul meu).

  Azi ceva s-a întîmplat. Eu cum m-am trezit, mi-am dat seama că gîndurile mele nu-s normale pentru o fată, că nu-s normale pentru mine, că nu-s normale pur şi simplu, şi în general, ireale. Deci. (!) Nu m-am gîndit „Hă, tu-va-n mama voastră de vecini sfadalagii!”, nu „Sss**a! Aiştea de la etaju 5 iar fac reparaţie!”, nu „Ce soare frumos bate în geam!”, nu „Cafea… cafea… urgent cafea că mor…”

  Eu m-am trezit cu gîndul şi speranţa că Gabi Balint va face rost de o baghetă magică pînă seara şi va face o minune, ca Zîna cea Bună. Că Nicuşor Calancea va avea 8 mîini şi 8 picioare şi nici o minge nu va putea intra în poarta moldovenilor. Că atacanţii noştri vor bea licoarea magică pe care o prepară druidul prieten cu Asterisc şi Obelix şi diseară vor rupe stadionul. Că apărătorii noştri vor fi ca Marele Zid Chinezesc în faţa ungurilor. Aşa, fără să-mi dau seama că nu-i real, m-am gîndit chiar că toţi spectatorii microbişti care vor fi diseară la Zimbru vor scanda „MOL-DO-VA!” şi nu vor mînca nici răsărită, nici chipsuri, şi chiar vor încerca să susţină echipa noastră naţională!!! Nişte aberaţii absolut ireale…

  Eu îmi închipui că în Rai sunt cele mai moderne tehnologii informaţionale, şi Dumnezeu oricum are un monitor enorm de la care ne urmăreşte. În timpul cînd nu-s trecători la poarta Raiului, Sfântul Petru priveşte fotbal la monitorul acesta. Şi iaka mi-am închipuit că diseară vor lua cîte o bere, cîte o găleată de raci, şi au să-l cheme şi pe Ştefan cel Mare să privească meciul (dacă tot îs pe-acolo toţi, şi dacă tot Ştefan îi ştie pe unguri de prin 1467, cînd au avut un meci „amical” la Baia…)

  Parcă văd o galerie de suporteri cu nimburi, care scandează „Haaaaaai, MOLDOVA!” şi la fiecare gol bătut de moldoveni bat zgomotos din aripi…
Numai ZIMBRU!!!