miercuri, 12 octombrie 2011

Moldova 4-0 San Marino (11.10.2010)

 .


Era cert că tricolorii vor învinge lejer echipa micului stat din peninsula apenină, dar nimeni nu se aştepta la un astfel de scor categoric. Probabil fotbaliştii au dorit să se reabiliteze în faţa suporterilor şi a antrenorului Gabi Balint ca urmare a penultimului loc din grupă, dar totuşi San Marino nu e Olanda şi nici Bozgoria...

Meciul s-a început cu protestul ultraşilor faţă de abuzurile "celor cu două clase" la meciul cu Bozgoria, care au interzis accesul pe stadion cu steaguri şi japoneze. Se temeau eventual de un atentat asupra prim-ministrului şi a preşedintelui interimar prezenţi la meci? Totodata, în urma meciului dat gaborii au reţinut şi au amendat câţiva ultraşi fară temei, care chipurile au aruncat cu "torţe fumigene în teren şi în suporterii de jos (n.r. sectorul 8)"... E de menţionat că înainte de meciul cu San Marino, fanii daţi au fost "rugaţi" să semneze o declaraţie prin care au luat cunoştinţă de ulterioarele consecinţe în cazul unor incidente sau torţe în sector. Însă cel mai mare abuz este interdicţia de a intra pe stadion, impusă unui suporter de către şeful poliţiei municipale Silviu Muşuc, chiar dacă nu există o prevedere legală în sensul dat.


Mesajul "STOP meciurilor Naţionalei jucate la Tiraspol!" vine ca răspuns la atitudinea indiferentă a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, care în loc de a crea condiţii propice pentru atragerea suporterilor, organizează meciurile Selecţionatei de tineret la Tiraspol, unde suntem văzuţi ca infractori şi ca duşmani ai "statului rmn."

Numai ZIMBRU!!!