joi, 1 martie 2012

6$ pot face diferențaAre 61 de ani, numele său este Dzhoynal Abedin, este din Bangladesh. El trăiește din transportarea pasagerilor cu bicicleta sa. Venitul de zi constituie 6$. Treizeci (30) de ani Dzhoynal salva jumatate din venitul său zilnic, pentru a deschide o clinică în satul său natal. Când a ajuns la vârsta de 60 de ani, el a colectat 3.000 dolari - suficient pentru a deschide o clinica de mici dimensiuni în Bangladesh.

Bătrânul spune că tatăl său a murit pentru că nu a avut acces la asistenţa medicală, deoarece cel mai apropiat centru medical este situat la 60 de kilometri de sat. Dzhoynal a părăsit satul natal, și a promis că va lucra până când va putea construi o clinica. Deşi banii colectați nu au fost destui pentru a plăti un medic, Dzhoynal a convins câțiva voluntari să lucreze la spitalul său. În fiecare zi, la o programare în această clinică vin în jur de 300 de persoane din satele din apropiere, majoritatea pacienţilor - femei.

După ce ziarele naţionale au scris despre ceea ce face Dzhoynal, clinica a început să primească donaţii. Şi, deşi ei depăşesc cu mult veniturile Dzhoynala, el continuă să lucreze pe vechea sa bicicletă. Dzhoynal acum este sigur că 6$ pe zi, pot face o diferență.

Numai ZIMBRU!!!