joi, 15 martie 2012

Alianțele și prieteniile internaționale

Echipa CSKA Moscova în deplasarea de la Madrid a fost susținută nu doar de suporterii echipei roș-albastre, dar și de prietenii acestora.
La meciul din capitala Spaniei, alături de moscoviți au ajuns și suporterii polonezi de la Widzew Lodz, în număr de aproximativ de 100 de huligani. Aceste două galerii au o istorie destul de bogată în ceea ce privește prietenia lor. Polonezii fiind prezenți practic la fiecare meci jucat de CSKA în deplasare în cadrul cupelor europene.

De asemeni, în Madrid există o diasporă destul de organizată a polonezilor de la Ruch Chorzów (alb-albaștrii), care de asemenea sunt prieteni buni cu cei de la Widzew - se poate chiar spune că sunt înfrățiți.
La rândul său, cei de la Ruch Chorzow, au relații foarte apropiate cu ultrașii de la Atletico Madrid, care împărtășesc aceleași viziuni de dreapta ca și polonezii. Cei de la CSKA, la unul din turnee din Polonia organizate de către fani și pentru fani, de asemenea au stabilit anumite legături cu suporterii clubului din Madrid în baza viziunilor sale politice.
Situația pare să fie și mai interesantă luând în considerație că cei de la Real, au relații foarte călduroase cu polonezii de la LKS Lodz - unul din cei doi inamici de moarte a celor de Widzew (al doilea fiind Lech Poznań). Din informațiile parvenite din Polonia, cei de la LKS Lodz au organizat și ei un grup de huligani care s-a deplasat la Madrid special pentru acest meci.
Numai ZIMBRU!!!