joi, 1 martie 2012

Bucovina, un colt de rai. Povestea românilor pentru care tradițiile sunt litera de lege

Exista in Romania un loc care te cucereste de cum ii treci pragul. Acolo, oamenii par ca au aflat secretul care schimba culoarea gri si te fac mandru ca esti conational cu ei.


Muncesc din zori si pana seara, pastreaza traditiile, sunt veseli, ospitalieri si nu-i auzi sa se planga de ceva. Acest loc se numeste Bucovina.
Un loc binecuvantat de Dumnezeu cu munti impaduriti, pajisti cu iarba grasa, gospodarii instarite, biserici de secole si oameni faini. Aici cuvantul "saracie" nu prea exista. De cum pasesti aici parca intri intr-o alta Romanie. Altfel.
O Romanie a oamenilor care muncesc si se bucura de fiecare zi. Pe o fata a muntelui din Pasul Mestecanis, Sandu Alboi s-a pus pe construit. La prima zapada, pe partia la care lucreaza acum se va schia.
Jos in vale a construit deja o cabana. Intr-un fost garj construieste un restaurant, iar stana e transformata intr-un loc de relaxare.
Peste munte, in centul Sadovei, doamna Craciunas isi pregateste pensiunea pentru Craciun. A inceput afacerea acum cativa ani cu fonduri europene, iar acum ii merge de minune. De cativa ani munceste zi si noapte in pensiune. In pensiunea doamnei Craciunas canta Mihai Botezat, concurent in doua editii la "Dansez pentru tine".
Povestea oamenilor vrednici care se straduiesc din rasputeri sa pastreze frumusetea locului, sa pastreze traditiile si autenticitatea o puteti urmari in video atasat.


sursa: PROTV - România te iubesc !
Numai ZIMBRU!!!