vineri, 16 martie 2012

Comunicat CDI

Mandri de culorile echipei noastre, pe care le purtam cu demnitate si calauziti de telul care ne uneste pe toti, noi, membrii grupului Chicos Del Infierno, am luat decizia ca pe intregul parcurs al acestui retur de campionat, sau oricat timp va fi necesar, steagul nostru emblematic, simbol al dragostei fata de echipa, sa nu mai fie prezent pe gard la meciuri. Acest fapt nu va insemna sfarsitul vietii noastre ca suporteri activi ai Rapidului, urmand sa facem ceea ce ne place cel mai mult, ceea ce consideram o datorie a noastra, speram multi ani de aici inainte, si anume sa ne incurajam la fel de mult echipa, poate chiar cu o ardoare mai intensa.
Decizia noastra vine ca o consecinta a actualului context politic, economic si social din statul, devenit politienesc, Romania. O multime de taxe absurde, legile opresive in general (legea 4 in special), veniturile mici, ingrosarea numarului somerilor de care tinerii romani, indiferent de studiile pe care le au, ne impiedica pe noi, suporterii acestei tari, sa facem cat de mult am dori pentru echipa iubita.
Consideram ca dreptul nostru la libera exprimare ne este cenzurat, fapt ce va duce inevitabil la un esec al actiunilor si realizarilor propuse pentru peluza Rapidului si impotriva noii legi 4, pe care o consideram abuziva si intr-o discordanta totala cu drepturile omului garantate de Constitutia Romaniei. Acest lucru nu inseamna ca nu vom sustine in mod organizat echipa, ca nu vom fi prezenti trup si suflet alaturi de culorile si pentru spiritul rapidist, si totodata ca ne vom da la o parte din a protesta neincetat fata de legea impotriva violentei si fata de cei care ne reprima viata pe stadioane.
In demersul nostru nu suntem singuri, colegii si prietenii nostri, membrii gruparii Collettivo fiind alaturi de noi. Nu ne asteptam sa schimbam lumea prin decizia noastra, este doar una din modalitatile noastre de protest, satui fiind de vremurile in care traim, de vigilenta fortelor de dezordine in identificarea, amendarea si interzicerea noastra in baza legilor neconstitutionale pe care le aplica dupa bunul plac.
Speram ca steagul nostru va prinde si vremuri mai bune, si pe oriunde ne vom duce vom spune: JOS CENZURA!
sursa: CDI
Numai ZIMBRU!!!