marți, 13 martie 2012

Devotament maxim! Fanii lui Dynamo Dresda au cumpărat toate cele 32.066 de bilete, în ciuda faptului că meciul favoriţilor s-a jucat cu porţile închise

   Fanii lui Dynamo Dresda au făcut un gest superb de ataşament faţă de club. Deşi arena "Glucksgas" avea porţile închise pentru meciul de sâmbătă cu Ingolstadt (0-0), aceştia au cumpărat toate cele 32.066 de bilete scoase la vânzare şi au urmărit meciul pe un ecran gigant, în faţa stadionului.
   Stadionul lui Dynamo Dresda (locul 9 în 2.Bundesliga) a fost suspendat după partida jucată pe 25 octombrie 2011, în Cupa Germaniei, pe terenul Borussiei Dortmund (0-2). Fanii oaspeţilor au abuzat atunci de artificii şi obiecte pirotehnice, dar s-au revanşat în weekend faţă de jucători. Suporterii au cumpărat toate "biletele-fantomă" puse în vânzare la meciul cu Ingolstadt, deşi Dynamo a fost obligată să joace cu stadionul gol!       Mulţimea de fani "galben-negri" s-a mulţumit să urmărească partida de pe un ecran uriaş instalat în faţa stadionului, iar preşedintele Andreas Ritter a mulţumit suporterilor pentru gest: "Au dovedit ataşament şi solidaritate. Suntem mândri de ei!".
   Iniţial, Dynamo fusese exclusă din sezonul viitor al Cupei din cauza comportamentului scandalos al fanilor, dar, la apel, pedeapsa a fost modificată. În ultimele două sezoane, Dynamo Dresda a suferit şase suspendări din cauza fanilor, două dintre ele chiar în actuala stagiune.

Au câştigat titlul de opt ori
  Deşi acum se zbate în mediocritate în eşalonul secund, Dynamo Dresda este o echipă cu renume. Înfiinţată în 1950, nou-promovata încearcă să revină pe prima scenă a fotbalului german, unde a câştigat campionatul de nu mai puţin de opt ori! Ultimul titlu a venit în 1990 (când a realizat "eventul"), înainte de unificarea Germaniei.
Echipa din Dresda a ajuns în semifinalele Cupei UEFA în 1989, după ce a eliminat-o pe Victoria Bucureşti în sferturi (1-1 şi 4-0). Cu 13 ani înainte, nemţii o scoteau pe ASA Târgu Mureş din aceeaşi competiţie, după 2-2 în România şi 4-1 pe teren propriu.
   15 euro costă cel mai ieftin bilet la un meci de acasă al lui Dynamo, iar un tichet mediu valorează 33 de euro. Cel mai scump este 95 de euro, în tribuna VIP

sursa prosport.ro
Numai ZIMBRU!!!