sâmbătă, 10 martie 2012

Libertate pentru suporteri……sau cum încearcă niște comuniști să ne fure bucuria de a lua parte la un eveniment sportiv…
Având o mentalitate învechită și o atitudine despotică, domnul Mitică a dat o lege care practic îți taie tot cheful de a participa la o competiție sportivă, mai ales la un meci de fotbal, pentru că aici vroiam să ajung.
Îmi amintesc cum mergeam la meciuri de fotbal și pe lângă partida jucată pe teren, urmăream cu mare atenție spectacolul din tribune sau participam la crearea acestuia. Suporterii făceau un adevărat show cu bannere, confetti, torțe și cântece. Aceștia reușeau să instituie partidei de fotbal o trăire aparte, unică, o senzație de neuitat care rămâne în inimile participanților multă vreme; reușeau totodată să producă o atmosferă de sărbătoare în cadrul căreia ei înșiși, dar și simplii privitori, uitau de toate grijile și se bucurau de spectacol. Ei bine, încet-încet acest lucru nu va mai fi posibil. Asta din cauza Legii lui Mitică sau Legii 4, lege total nedemocratică și îndreptată împotriva suporterilor. Prin această lege se instituie cenzura, asta însemnând că jandarmii pot să interzică sau să falsifice orice obiect (fie el banner, steag, etc.) dacă ei consideră că nu are ce căuta pe stadion, toate astea fără a oferi o explicație. Ba mai mult, inculpații pot primi sancțiuni penale. De asemenea, pedepsele impuse de aceștia sunt inumane; un suporter poate fi trimis la închisoare pentru un delict minor (delict pe care majoritatea îl comit provocați fiind tot de forțele de ordine; pentru că, să fim serioși, situația ar fi complet diferită dacă domnii de la jandarmerie și-ar vedea de treaba lor).
Ni se ia așadar bucuria de a merge la stadion. În curând poate vor interzice de tot accesul pe stadion și se va juca fotbal cu tribunele goale. Domnii de la federație trebuie să înțeleagă faptul că fotbalul se joacă pentru suporteri și că fără aceștia nu există spectacol, așadar nu trebuie să se comporte ca niște dictatori, luându-le drepturile fundamentale pentru că, dacă suporterii dispar, va dispărea cu siguranță și sportul. Mai mult, trebuie să înțeleagă și că, dacă absolut toată lumea cere demisia acestora din funcțiile de conducere înseamnă că ei sunt întradevăr de vină și nu restul de 99%.
Am ales așadar să mă alătur campaniei Jos Mitică! Jos Nașul!, campanie pornită de ziarul prosport.(trebuie menționat faptul că acest ziar, printr-o stupizenie nemaivăzută, a fost interzis pe toate stadionele). Împreună putem reuși schimbarea și revenirea la normalitate!
Autor: Ovidiu Panaite
sursa: http://blog.nouadreapta.org/2012/03/libertate-pentru-suporteri/ 
Numai ZIMBRU!!!