miercuri, 21 martie 2012

Locuitorii capitalei invitaţi să se alăture Primăriei într-un efort comun de curățarea a oraşului

  Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă a lansat marţi, într-o conferinţă de presă, o invitaţie către toţi locuitorii oraşului de a ieşi la curăţenie, pe 31 martie, împreună cu angajaţii Primăriei. Evenimentul face parte din campania de salubrizare a oraşului, organizată de municipalitate, sub genericul „Hai Chişinău" şi este un îndemn către cetăţeni de a participa la salubrizarea curţilor blocurilor şi a spaţiilor verzi din capitală.

  Primarul însuşi şi-a arătat disponibilitatea de a ieşi la curăţenie, prezentându-se în faţa reprezentanţilor mass media cu tot echipamentul necesar: o greblă, o lopată, saci şi mănuşi de plastic. El a explicat că bugetul Primăriei este insuficient pentru a asigura salubrizarea deplină a oraşului, motiv pentru care are nevoie de sprijinul locuitorilor pentru a transforma Chişinaul într-un oraş curat, european. „E nevoie de o schimbare a mentalităţilor, astfel încât oamenii să înţeleagă că felul în care arată oraşul depinde foarte mult şi de ei şi că odată făcută, curăţenia trebuie şi păstrată", a mai spus Dorin Chirtoacă.

  În scopul unei participări active a locuitorilor oraşului la campania de curăţenie „Hai Chişinău", municipalitatea anunţă 5 premii pentru curţile de bloc, câte unul pentru fiecare sector al capitalei. Acestea vor consta în lucrări de amenajare a curţilor, în valoare de până la 100 mii lei.

  Pentru a beneficia de remunerarea din partea municipalităţii, locatarii blocurilor de locuit trebuie să salubrizeze curţile până la stradă, intrarea în scară, zonele verzi. Jurizarea va fi efectuată de către preturile de sector, în comun cu reprezentanţi ai societăţii civile.

  Pentru elevii - participanţi la acţiunile de curăţenie a oraşului a fost anunţat un concurs de fotografie „Mie şi familiei mele - la toţi ne place curăţenia". Cele mai reuşite poze făcute în timpul lucrărilor de salubrizare vor fi premiate. Vor fi desemnaţi câştigători câte 10 elevi de la fiecare instituţie de învăţământ preuniversitar.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău
Numai ZIMBRU!!!