duminică, 25 martie 2012

Suporterii ieşeni şi tulceni s-au bătut înainte de meci

Derby-ul dintre CSMS Iaşi şi Delta Tulcea nu s-a lăsat cu scandal doar pe teren şi la cabine, ci şi înainte de meci. În drum spre stadion, ultraşii celor două echipe s-au întâlnit şi s-au luat la bătaie în plină stradă, chiar în faţa unui spital din Copou.


Aparent, conflictul a pornit de la suporterii echipei CSMS Iaşi care i-au înjurat pe cei de la Tulcea în momentul în care cele două galerii s-au întâlnit faţă în faţă, în dreptul Spitalului C.I. Parhon din Copou, situat la aproximativ un kilometru de stadion. Jandarmii aflaţi în zonă au intervenit şi i-au dispersat pe turbulenţi, iar câţiva dintre suporterii ieşeni au fost luaţi cu duba şi duşi la secţie pentru a da declaraţii. Aceştia riscă amenzi de până la 1.000 lei pentru tulburarea liniştii publice.


 "Un grup de circa 20 supoteri ai echipei din Tulcea se îndreptau spre stadion când s-au întâlnit cu cei de la Iaşi. Mai întâi s-au înjurat, iar apoi cei de la Iaşi au sărit la bătaie. Jandarmii au intervenit pentru ca lucrurile să nu degenereze în ceva şi mai grav, iar o parte dintre supoterii ieşeni au fost luaţi pentru a da declaraţii. În primă fază, am identificat cinci persoane care au provocat scandal. Aceştia riscă amenzi între 200 şi 1.000 lei, dar şi interdicţie timp de un an de zile la evenimentele sportive. Ulterior, în timpul desfăşurării partidei, am mai identificat un suporter care făcea scandal. Şi acesta riscă aceleaşi sancţiuni", a declarat căpitanul Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.
La partida dintre CSMS Iaşi şi Delta Tulcea, scor 0-1, au asistat circa 3.000 de spectatori.
Articol scris de Narcis POHOAŢĂ
Foto: Eduard BLAGA 
Numai ZIMBRU!!!