duminică, 4 martie 2012

Video oficial al ultrașilor Tottenham (Anglia)

Un club înfiinţat în 1882 în chiar patria fotbalului trebuie să aibă fani. Mai ales că echipa e din capitală şi joacă pe prima scenă a fotbalului englez. Tottenham nu face excepţie. Clubul din nordul Londrei are fani şi chiar are nevoie de ei, mai ales când se apropie derby-ul cu Arsenal (North London Derby). Suporterii vin însă la orice meci pe care alb-negrii îl joacă acasă - rata medie a suporterilor pe stadionul White Hart Lane este de 98,95%.

White Hart Lane  a împlinit 113 ani de la primul meci jucat aici de Tottenham. A fost transformat în stadion dintr-o veche crescătorie de plante, iar de atunci a tot fost cârpit, reconstruit, demolat pe bucăţi şi modernizat în fiecare dintre epocile fotbalului modern. În prezent are 36.310 locuri, de departe insuficiente pentru fanii care vor să-şi vadă favoriţii pe viu.
Lansată cu surle şi trâmbiţe, preluarea de către Tottenham a Stadionului Olimpic a eşuat lamentabil (West Ham a avut un plan mai realist şi a câştigat dreptul de folosire a noii arene după JO din 2012). Noul plan este la fel de pompos: un stadion modern de 60.000 de locuri care să coste în jur de 500 de milioane de euro.

Iată și suporterii englezi, încearcă să treacă de la stilul clasic britanic la cel activ de ultras. După ce fanii lui Liverpool și Manchester United au început să se organizeze în brigăzi ultras, a venit și rândul Tottenham-ului să adopte noua tendință.


sursa: istoriafotbalului
Numai ZIMBRU!!!