marți, 29 mai 2012

Ce-ar trebui să știe fanii lui Che Guevara

1. Omul i-ar fi împușcat pe fanii lui de acum fără să se gândească. Acum toți rockerii și alte neamuri de rebeli îl poartă pe tricouri ca pe un simbol al libertății. Pe dracu’ ! Aveați idee că ,,eroul libertății” a interzis muzica rock în timpul cât a fost în guvernul cubanez ? Că îi arunca în închisoare sau executa pe rockeri, hippioți și alții asemenea ? Că erai executat dacă îndrăzneai să gândești și să te exprimi liber ? În memoria acestor lucruri , fraierii (rebelii ) din categoriile astea îl poartă pe piept. Pe scurt, era un comunist nenorocit. Prin comparație, Ceaușescu era un liberal, față de cât de îndoctrinat era Che.
 2. Omul era un dobitoc. Un mare dobitoc, mai precis. Unul dintre cretinii ăia care ajung în poziții înalte și fac praf totul pentru că nu știu altceva decât bătaie. Printre ideile lui ,,geniale” se numără inițiativa de a interzice banii. Mai mult, când a fost ministrul Economiei în guvernul lui Fidel Castro, a făcut pur și simplu praf mare parte a economiei țării.
 3. Marele Che era o jigodie fără scrupule. Micul vostru erou executa oameni fără să ezite, uneori chiar cu mâna lui. Pentru ce crime ? Printre altele, pentru că scriau cărți. Sau scriseseră. Sau aveau alte idei decât el. De fapt, a recunoscut public faptul că regimul lor execută prizonieri politici și va continua să o facă. Și a spus textual că nu are nevoie de dovezi, îi execută și așa. Frumos, nu ?
 4. Revoluționar din prostie. Poate credeți că Che Guevara a plecat din Cuba ca să facă bine săracilor. Să le aducă revoluția. De fapt, a plecat fiindcă Fidel Castro nu-l mai suporta și își dădea seama că ăsta trage țara în jos. Așa a plecat omul nostru să facă revoluții prin altă parte. Și ghici ce ? Niciuna nu i-a reușit. Tare, nu ?
5. Era un hoit. Efectiv. Marele Che Guevara era celebru pentru faptul că nu se spăla. Pur și simplu nu-i plăcea apa. Nu e vorba că uita să facă duș într-o zi. Cu săptămânile și lunile uita. Bine, ca să fiu sincer în cazul ăsta înțeleg de ce unii dintre vamaioți se identifică atât de mult cu el.
 6. Celebru datorită dușmanilor. Dacă nu știați, pe Che l-au făcut celebru tocmai ăia pe care-i ura. Americanii. Hollywood-ul mai precis, care halește orice poveste romantică și care poate stoarce sentimente de la oameni. Ca un paradox, pe Che îl adulează tocmai ăia care ar trebui să-l înjure. Care dacă Che le-ar fi condus țara, ar fi fost omorâți sau băgați în închisoare. Ca să vezi cât de ușor poți jongla cu mințile ignoranților când le dai o imagine frumoasă și informații deloc. sursa: www.carbon14.ro
Numai ZIMBRU!!!