sâmbătă, 5 mai 2012

În așteptarea cupelor europene


Luând în considerație că echipa noastră deja și-a asigurat locul în UEFA Europa League, câștigând medaliile de bronz ale campionatului Republicii Moldova 2011/2012, am decis să fac o mică analiză a posibililor deplasări pe care am putea să le avem la vară.
Să le luăm pe toate la rând. Aici puteți găsi lista cu toate echipele ce vor participa în ediția 2012/2013 a UEFA Europa League.Mai jos, vă prezint lista cu deplasările pe care le consider cele mai interesante și binevenite.

Prima rundă de calificare
BELARUS: Gomel
Dat fiind faptul că cetățenii R.Moldova nu au nevoie de viză pentru a călători în Belarus, cred că această deplasare ar putea oferi posibilitatea mai multor persoane să meargă să-și susțină echipa în orașul Gomel din Belarus. Această deplasare nu presupune cheltuieli pentru vize și alte fleacuri birocratice. Autocar/Tren, un pic de bani în buzunar, și foc la ghete co toată gașca. De asemenea, o deplasare în Belarus, ar putea oferi unele posibilități de ”a face cunoștință” cu reprezentanții grupurilor hools din regiune.
CROAȚIA: Slaven Belupo
Ce poate fi mai plăcut decât să mergi în Croația vara ?! Bineînțeles, această deplasare nu ar atrage multă lume din cauza cheltuielilor destul de mari legate de vize și transport, însă va oferi o bună posibilitate de a vizita țara în care fenomenul ultras este la un nivel destul de înalt. Un anumit bonus al acestei deplasări este traversarea întregii Românii și parțial a Serbiei/Ungariei.
POLONIA: Śląsk Wrocław / Ruch Chorzów / Lech Poznań / Legia Warsaw / Korona Kielce
Nu cred că e mult de comentat pe aici. Polonia este acum în topul topurilor în ceea ce privește fenomenele ultras și hools, așa că vizită în această țară și întâlnirea cu una din galeriile echipelor de mai sus, ar fi o onoare pentru orice galerie. i 
SERBIA: Radnički 1923
Chișinău - București - D.T.Severin - Kragujevac, consider o deplasare foarte interesantă și accesibilă, ce ar putea oferi șansa unui număr mare a suporterilor zimbriști să facă deplasarea. În rest, cred că merită să faci o deplasare în Serbia măcar odată-n viață, de ce nu acum ;)
FINLANDA: Kuopion Palloseura / JJK Jyväskylä
Cred că mulți se vor mira de această preferință a mea, însă pot să vă spun că m-am bazat pe simpatiile mele personale față de această țară, și cunoștințele pe care l-aș vizita cu mult drag :) În rest, Finlanda pe timp de vară, este o destinație perfectă pentru o deplasare cu peripeții și veselie la maxim. Un pic va bate la buzunar, însă merită din plin.
Oricare echipă din Țările Baltice - LETONIA / LITUANIA / ESTONIA
Țările Baltice din punct de vedere a fenomenului sunt practic inexistente, însă această deplasare pare a fi una accesibilă și interesantă din punctul de vedere a tranzitării Ucrainei și a Belarusului - ce ar putea aduce anumite surprize.

Runda secundă a calificării
RUSIA (Lokomotiv, Spartak, Dinamo)
Nu cred că avem multe șanse în teren pentru a trece peste marile echipe ale rușilor, dar, în schimb aceasta ne-ar oferi o perfectă posibilitate de a face o deplasare în număr cât mai mare, plină de peripeții și adrenalină pe drumul spre Moscova. Am putea conta pe conaționalii noștri stabiliți de ceva timp în capitala rusă, care în mare parte simpatizează FC Zimbru și vor veni la meci cu siguranță. 
UCRAINA (Arsenal Kiev, Dnepr)
Nu e prea mult de comentat aici. Nu avem nevoie de vize pentru a face deplasare în Ucraina. Costurile pentru transport sunt destul de ok. Am putea avea o prezență destul de simțitoare în orașele ucrainene. De asemenea nu pot trece cu vederea peste prietenia grupului zimbrist Ultraboys cu unele grupuri din Odesa, care cu siguranță nu vor rata ocazia de a face deplasarea alături de galeria noastră. Sunt încrezut că și inamicii băieților din Odesa, nu vor rata ocazia de a ne ”saluta” undeva pe drum :)
ROMÂNIA (Rapid, Dinamo, Steaua, Vaslui !)
O bună ocazie de a organiza o deplasare în număr cât mai mare. Sunt anumite dificultăți legate de obținerea vizei pentru trecerea Prutului, însă este chiar mare păcat să nu merg în București să-ți susții echipa. Ne mai vorbind de Vaslui, care este rivala prietenilor noștri din Iași ;) Personal, m-aș bucura de oricare din aceste echipe, și sunt sigur că despre această deplasarea se va vorbi mult după ... având în vedere neutralitate în relațiile cu galeriile bucureștene, Vasluiul mi se pare cea mai reușită variantă din toate menționate mai sus, ce ne va oferi posibilitatea de ”cunoaște mai bine” pe cei 10.000 de vasluieni ;)
BULGARIA (Ludogorets Razgrad, Chernomorets Burgas, Levski Sofia, Litex Lovech, Lokomotiv Plovdiv)
E aproape, ușor de primit viză, mici cheltuieli de transport - ce va oferi mai multor persoane de a face deplasarea. De asemenea, toate echipele mai sus menționate, au grupări și galerii destul de pregătite din punct de vedere a fenomenului hools, astfel crește probabilitatea de a avea ”ceva mișcări” cu bulgarii.
SERBIA (Steaua Roșie Belgrad, Borac Čačak)
O deplasare la Belgrad, este ceva ce nu ai dreptul să ratezi dacă faci parte din fenomen. Delije în acțiune, și frumusețile Belgradului, merită orice sacrificiu. În rest, am mai scris mai sus despre deplasarea în Serbia. 


Turul trei al calificării
ITALIA (Napoli, Udinese, Lazio, Inter, Roma)
O deplasare pe unul din stadioanele din Italia - ce poate fi mai atractiv?! Căile spre această țară au fost străbătute de concetățenii noștri de sute de ori, așa că probleme în ceea ce privește transportul destul de ieftin, nu cred că vor apărea. Să nu uităm de zimbriștii din Italia, care la sigur vor veni cu prietenii și toată diaspora la meci :)
ROMÂNIA (Rapid, Dinamo, Steaua, Vaslui !)
mi-am expus punctul de vedere mai sus...
UCRAINA (Arsenal Kiev, Dnepr)
mi-am expus punctul de vedere mai sus..

Play-off 
ROMÂNIA (Dinamo, Rapid)
UCRAINA (Metalist Kharkiv )
ITALIA (Napoli, Udinese, Lazio, Inter, Roma)
ALTELE (?!)
mi-am expus punctul de vedere mai sus..


P.S. Prieteni, pregătiți banii, pașapoartele, și foc la ghete prin Europa, pentru tot acel timp, cât am stat acasă :)
Numai ZIMBRU!!!