miercuri, 2 mai 2012

Scandal la Orhei?! Milsami - Zimbru Chişinău (01.05.2012)

La sigur aceasta poate fi declarată cea mai bună deplasare din acest sezon. Locuitorii oraşului Orhei, dar mai ales colaboratorii de poliţie, ne vor ţine minte mult timp. Pentru ei a fost prea straniu să vadă un grup de suporteri, care se plimbă nestigherit prin oraş şi scandează neîncetat.


 Din start am fost întâmpinaţi cu "pâine şi sare" de vice-comisarul de Orhei, care în primul rând a parcat în faţa unei terase ca la dânsul în curte şi apoi, fără să se legetimeze, a început să-i ameninţe pe toţi că vor fi reţinuţi. Ulterior, au venit 3-4 colaboratori. Restul au întârziat. Probabil bieţii au lăsat berea şi micii pentru a asigura ordinea publică. E cert că aceşti domni au boală la aparatele de fotografiat şi stau rău la capitolul drepturile omului. Ne s-a spus de mai multe ori că n-avem dreptul să ne plimbăm prin oraş, deşi Legea Supremă permite libera circulaţie pe teritoriul ţării; să filmăm în loc public; să intrăm pe stadion, având bilete cumpărate; că suntem în stare de ebrietate, chiar dacă unele persoane nu consumă alcool de mult timp.Poliţiştii au provocat incidentele. Au avut loc câteva îmbrânceli cu băieţii cu două clase, după care au fost reţinute 2 persoane. Acelaşi vice-comisar s-a remarcat în cazul dat cu întrebarea:"Cine mai vrea să urce în maşină?" Lumea nu a stat mult pe gânduri şi un voluntar a urcat în automobil.

La comisariat după jumatate de oră suporterii au fost eliberaţi cu condiţia că plecăm direct la stadion. Totodată, am avut o întâlnire cu un colonel cu aere de cocoş din Ministerul Afacerilor Interne, care a venit tocmai din Chişinău pentru a calma spiritele. După discuţia asta m-am convins pentru a suta oară că moldoveanul, aflat la putere, se simte de parcă e buricul pământului.
 La stadion n-am avut nici o surpriză, cu excepţia că în a doua jumătate a primei reprize a apărut un autocar plin cu carabieneri. Astfel, numărul "apărătorilor legii" practic s-a triplat faţă de cel al suporterilor. Fotbaliştii au jucat oribil şi prea vădit au vândut meciul. După golul marcat de orheieni, n-am mai susţinut echipa şi ne-am distrat la maxim.
Întorşi la Chişinău am încercat să discutăm cu antrenorul, care politicos a refuzat.

Referitor la incidentele din Orhei a scris şi presa din Chişinău. Doar că aceşti pretinşi jurnalişti (mâncători de rahat) au luat-o cu totul razna. Nu a existat nici o ciocnire cu fanii echipei adverse, iar toţi suporterii au intrat pe stadion.


 P.S. Zimbru Suntem Noi!
Numai ZIMBRU!!!