marți, 12 iunie 2012

Polonia-Rusia, mai mult decât un meci


Meciul răzbunării? Sărbătoarea naţională a ruşilor i-a prins pe mii de ruşi în afara ţării, în Polonia şi Ucraina, unde are loc Campionatul European la Fotbal 2012, scrie site.oasteafiara.net

Aceştia au anunţat înaintea începerii EURO 2012 că doresc să organizeze un marş prin centrul capitalei poloneze Varşovia, spre stadionul unde se va disputa meciul din aceast seară, 21:45, dintre Polonia şi Rusia.

Această iniţiativă a stârnit controverse în societatea poloneză, dat fiind faptul că relaţiile ruso-poloneze pe tot parcursul istoriei au fost şi continuă să fie foarte tensionate, axate în mod special pe orgolii, ură şi politică. Bineînţeles un astfel de marş îi deranjează foarte mult pe polonezi.

Pe unele forumuri poloneze cu tematică fotbalistică suporterii polonezi au început sa se mobilizeze de câteva zile.Nemulţumirea lor fată de suporterii ruşi vine şi datorită simbolicii comuniste ce o poartă unii fani ruşi la aceste Europene.

La fel fanii polonezi au făcut şi un clip video în care ei condamnă regimul ruso-comunist ce a făcut mult rău Poloniei de-a lungul timpului şi cheamă la "luptă" şi razbunare poporul polonez.

„Pregătirile pentru meciul de mâine constituie cea mai mare provocare pentru serviciile de ordine din capitală. Situaţia şi eventualele ameninţări vor fi analizate în permanenţă”, a spus ministrul polonez de Interne, citat de Mediafax.

De la începutul Campionatului Europen şi pâna azi au avut loc deja câteva ciocniri între fanii polonezi şi cei ruşi,poliţia locală având multă bătaie de cap cu ei.Ce se va întîmpla diseară rămâne de văzut...cert este că linişte în Varşovia nu va fi ))

sursa: Jurnal.md

UPDATE
------------------------------------------------
Transmisiune LIVE de la marșul rusesc din centrul Varșoviei
Numai ZIMBRU!!!