sâmbătă, 13 octombrie 2012

Moldova - Ucraina, 12.10.2012

Pentru meciul cu Ucraina s-a pregătit o coregrafie, care avea drept scop să sublinieze că oraşele româneşti, deposedate prin nedreptate de trupul Mamei, nu vor fi niciodată date uitării de cei care cunosc adevărul istoric. Din păcate suporterilor moldoveni le-a fost interzis să afişeze pânzele cu denumirea oraşelor (Cetatea Hotin, Cetatea Albă, Cetatea Chilia, Cetatea Tighina, Cernăuţi) şi mesajului "Moldova nu este a mea, nici a voastră, ci a urmașilor urmașilor noștri", care a fost catalogată de către Federaţia Moldovenească de Fotbal şi colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne ca drept EXTREMISM.

Totodată, domnii în cauză au dorit să interzică şi câteva steaguri, pe motiv că n-au imprimate stema de stat al Republicii Moldova. După ce le-a fost adresată replica că actualul steag a fosd adoptat abia în 1994, iar sub culorile acestuia au luptat părinţii noştri în Transnistria, aceştea au cedat.

După acest incident în sectorul 8 s-a lăsat o lineşte pentru circa 10 minute, după care s-au scandat mai multe lozinci "La puşcărie, Ciobanu la puşcărie!", "Muie FMF", "A.C.A.B" , "Libertate pentru suporteri!".

Ucrainenii au venit la Chişinău într-un număr destul de mare şi să recunoaştem s-au prezentat foarte bine. Spre sfârşit aceştea au aprins mai multe torţe şi fumigene, iar câteva au fost aruncate în teren. Să sperăm că FMF-ul va fi amendat şi mai puţini bani vor ajunge în buzunarele acestor criminali ai fotbalului autohton.


Ucraina:
Numai ZIMBRU!!!