duminică, 9 decembrie 2012

“Suferintele” ultrasului roman. Ep. 3 – Cei care vin din urma


  De data aceasta textul “episod”-ului este scris de unul dintre cititorii acestui site, si consider ca merita sa fie un articol de sine statator. Ideile care sunt cuprinse in randurile de mai jos, coincid in mare parte cu ceea ce gandesc si eu. Asa ca va invit sa cititi aceste randuri, poate regasiti in portretul schitat de autorul acestor randuri, tocmai pe cel care a stat langa voi in peluza la meciul din week-endul care tocmai a trecut. O remarca trebuie sa mai fac, autorul prin termenul “copii” se refera nu numai la cei mai tineri, ci si la cei veniti de putin timp in peluze.
 
  Romanului i-a placut mereu sa se faca cunoscut, sa incerce sa iasa in evidenta, sa il vada “baietii”. Nu mai e cool sa fii intr-un grup, iar daca esti, e bine sa fii intr-un grup cat mai mic, pe care oricum o sa il parasesti pentru alt grup. Pentru ca oricum, niciunul nu e demn de tine.


  Copii din ziua de azi, care vin de un an pe stadioane si care au dat 2 torte , au facut 7 deplasari si 2 steaguri se cred veterani. Se plang de cat de greu le este. Cate sacrificii fac ei si cat de incapabili sunt altii. Copii din ziua de azi conteaza foarte mult pentru declinul in care ne aflam. Sunt vesnic nemultumiti de cei din jur si mai ales de cei care pe vremea cand ei tineau cu steaua, cei pe care ei ii critica dadeau fumigene, torte, faceau mesaje, coregrafii si deplasari pe la Arad, Timisoara, Cluj etc.
   
  Copii din ziua de azi daca fac un steag sau dau o idee de mesaj, vreo 2 ani se lauda la tot poporul, fara sa isi dea seama ca altii au facut de 100 de ori mai multe lucruri ca ei si totusi…au ramas modesti. Nu internetul ne strica noua fenomenul, ci dorinta unora dintre noi care vor cu orice chip sa iasa in evidenta, sa se faca cunoscuti. Acei oameni care fac deplasari, numai pt. a sta la bere cu alti baieti de prin alte peluze si pentru a-si castiga respectul, nestiind insa pe ce loc se afla echipa lor. Acesti “veterani” cu 1,2 ani “de peluza” sunt unii dintre cei care ne-au adus unde suntem acum. Ma uit pe pozele pe care adminul le pune pe aici si nu numai, si vad oameni la 40-45 de ani care vin in peluza. Oare ei tot asa se vaicaresc de cei din jur?
   
   De ce ei nu renunta ca “veteranii” pe care ii avem cu totii in peluze, pe motiv ca “nu se mai poate…nu am cu cine…”. In fiecare grup si pelzua exista acesti pasageri. Noi romanii nu avem continuitate si unitate. Noi preferam sa ne vaitam de cat de greu ne este noua, fara sa ne dam seama ca si altora le este la fel de greu sau mai greu. Noi suntem cei mai tari, cei mai suferinzi, cu cele mai aspre legi, cu oameni incompetenti in jurul nostru. Noi suntem cei care schimbam grupurile ca pe ciorapi, insa ne numim independenti. Noi suntem unii dintre cei mai suferinzi oameni la nivel de suporteri din Europa probabil. De asta avem grupuri de 3 insi, insa avem multi independenti. Rezultatele? Se vad cu ochiul liber.
  
   Bineinteles ca nu am vorbit de toate motivele pe care eu le consider ca au participat la declinul nostru, al suporterilor romani. Asta ar fi insemnat sa nu mai terminam pana maine.
Numai ZIMBRU!!!