duminică, 28 aprilie 2013

CROAȚIA: Dinamo Zagreb - Slaven Belupo, 27.04.2013
Ieri DinamoZagreb a jucat meciul cu Slaven Belupo, sărbătorind a opta oară la rînd titlul de campioană, pe... un stadion aproape gol (mai puțin de 1 000 persoane, pe un stadion cu capacitatea de 35 000).

Nimănui nu-i mai pasă de Dinamo în Zagreb... Stadionul este aproape gol la meciuri, și doar Bad Blue Boys mai vin, însă la meciul de ieri au primit interdicție de a intra pe sector. 

Ca să fie clar, Bad Blue Boys sunt într-un conflict cu administrația de la Dinamo (care este condusă de Zdravko Mamić). 

În Croația interdicțiile de obicei sunt impuse de poliție, însă Dinamo are și lista sa cu interdicții pentru meciurile de acasă.

Pe lista respectivă este și un număr enorm de nume ale suporterilor din Bad Blue Boys, fără vreun motiv special. Pur și simplu, își doresc să interzică celor din Bad Blue Boys să vină într-un număr mare pe stadion și să cînte împotriva administrației clubului.

Conform ultimelor informații, la moment BBB are cîteva sute de nume interzise pe stadion (de poliție și club).

Ieri lista cu interdicții s-a mai suplinit cu mai mult de 100 nume... Toate persoanele active din grupare. Băieții care au intrat deja pe stadion, l-au părăsit imediat ce au aflat că prietenii lor nu sunt lăsați să intre la meci.

Toți împreună au mers sub tribunele din West (unde sunt amplasate oficiile clubului) și au scandat împotriva administrației clubului, Zdravko Mamić și poliției.

Ei de asemenea au pregătit un mesaj pentru Marko Azapović (un membru al Torcida Split, care a decedat în urma bătăilor de către poliție, pe stadion, săptămîna trecută) însă securitatea nu le-au permis acest mesaj, astfel acesta a prezentat încă un motiv de a sta în afara stadionului ieri.

Mai jos sunt cîteva poze de la protestele Bad Blue Boys de ieri,  27.04.2013.


Libertate pentru ultrași! 19 86"


Zimbrista
Numai ZIMBRU!!!