luni, 13 ianuarie 2014

Cât ne mai prostiți ?

Către

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti
Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman
Ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu
Vice-ministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hîncu
Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă


Cât ne mai prostiţi, domnilor guvernanţi ?!

Au trecut mai mult de şapte ani de când Stadionul Republican a fost demolat. Şapte ani în care echipele naţionale ale Republicii Moldova nu au avut propriul stadion pe care să evolueze, plimbându-se de la Chişinău la Tiraspol, acolo unde reprezentativa de tineret îşi dispută toate meciurile, iar accesul microbiştilor din partea dreaptă a Nistrului a fost aproape de fiecare dată problematic.

Este o ruşine naţională ce se întâmplă cu selecţionatele Republicii Moldova de fotbal, iar vina, domnilor, este a dumneavoastră şi numai a dumneavoastră! Şapte ani de când ne promiteţi o dată la câteva luni că „în scurt timp vor începe lucrările la noul Stadion Republican”. În această perioadă s-au schimbat deja câteva guverne, iar proiectul Stadionului Republican rămâne la stadiul de vorbe. În Transnistria a fost posibilă în câţiva ani construcţia unei baze sportive moderne, pe când la noi autorităţile nu sunt în stare de ŞAPTE ANI să stabilească şi să repartizeze un teren unde să fie construit stadionul Naţional. În tot acest timp, locația noului stadion se schimbă periodic, iar investitorii s-au lovit şi ei de lipsa de reacţie a guvernanţilor. Se pare că interesele personale sunt mult mai importante decât interesele naţionale, iar noi nu ne vom putea mândri prea curând cu un stadion naţional.

Domnule ministru Octavian Bodişteanu, în februarie 2012, în cadrul unei emisiuni televizate, aţi declarat că „cineva e cointeresat în a stopa lucrările la stadionul Republican”. Acum aţi ajuns ministru al Tineretului şi Sportului, de ce nu ne oferiţi mai multe detalii legate de motivul pentru care în ultimii ani singurele noutăţi legate de construcţia stadionului sunt cele legate de amplasarea acestuia?! De ce nu suntem informaţi şi noi, suporterii care încurajează echipele naţionale meci de meci, atât pe teren propriu, cât şi în deplasare, indiferent de condiţiile meteo sau adversar, despre situaţia stadionului?! Dorim ca toate deciziile privitoare la acest subiect să fie transparente și publice, pentru că ne pasă, pentru că ne-am săturat să ascultăm minciuni, și pentru că înțelegem că doar nouă ne mai pasă cu adevărat. Cu câţiva ani în urmă s-a anunţat decizia înființării unei Comisii guvernamentale care se va ocupe de problema stadionului Naţional, însă nici până în ziua de azi nu am mai aflat rezultatele activității acestei Comisii. (presupun că toată lumea în schimb și-a luat salariul și bonusurile financiare la timp, nu-i așa?!) Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, a declarat de mai multe ori în ultimii ani că cea mai mare problemă nu este găsirea investitorilor pentru construcţia unui stadion, problema majoră constă în faptul că de şapte ani nu reușiți să repartizați un teren pe care să fie construit acest stadion.

Domnilor guvernanţi, ştiţi foarte bine că sportul este mândria unei ţări şi cunoaştem foarte bine cât de mult vă place să vă mândriţi cu rezultatele sportivilor moldoveni, nu lipsiţi prea des de la aeroport când aceştia se întorc în ţară cu medalii. Dar vă întrebaţi oare ce faceţi dumneavoastră pentru dezvoltarea sportului în ţară la noi?! Sportul din Republica Moldova este la pământ, iar rezultatele care se înregistrează se datorează doar sportivilor şi antrenorilor, care trebuie să muncească şi să se antreneze de câteva ori mai mult decât un sportiv din occident, pentru a fi la nivelul acestora.

Trebuie să ştiţi că pentru a dezvolta fotbalul ca fenomen social la noi în ţară nu ne putem lipsi de acest stadion. Cerem să fie oferite imediat explicaţii pe marginea acestei situații, în ce stadiu se află construcţia stadionului Naţional, care sunt autoritățile/persoanele direct responsabile şi care sunt acţiunile pe care urmează să le întreprindeţi (cu termene concrete) pentru a vă onora promisiunile. Ce se va întâmpla cu terenul unde a fost amplasat cândva Stadionul Republican ? – termenii și etapele de lucru.

  
Grupurile organizate de suporteri
„M-12”
„Oastea Fiară”
Gruppo Chișinau”
“Destroyers96”
”Vulturii Roșii” Numai ZIMBRU!!!