vineri, 14 februarie 2014

Comunicat istoric al ultraşilor ucraineni Ca urmare a protestelor din Ucraina, ultraşii au convenit să "semneze" un tratat de pace pe o perioadă nedeterminată. Mai jos vă propunem spre citire următorul comunicat.


Noi, ultraşii cluburilor ucainene de fotbal, am convenit următoarele:

Astăzi în societatea noastră s-a creat o situaţie foarte neplăcută. La ultraşii unor echipe de fotbal au început să apară probleme cu forţele de „ordine” şi „puterea” locală exclusiv pentru faptul că grupările din care fac parte au luat atitudine cetăţenească paşnică faţă de situaţia din ţară. Luând în cosideraţie acest fapt, considerăm că orice confruntare între grupările din care facem parte este o crimă, o crimă care se face de noi împotriva noastră şi în rezultatul căreia  situaţia se va înrăutăţi.
În legătură cu cele menţionate mai sus, Noi am luat hotărârea de a încheia pace între toate grupările de ultraşi pe un termen nelimitat.
Această pace presupune următoarele:

-          Se interzic toate elementele de hooliganism orășenesc, atacurile spontane fără o înțelegere preventivă
-          Se interzic capturile de bannere şi fulare
-          Se interzic mesajele, bannerile şi cântecele ostentative şi jignitoare în adresa oraşelor şi echipelor adverse
-          În peluze se va efectua un control riguros cu scopul de a nu admite fulare cu inscripții jignitoare şi ostentative precum şi arderea fularelor echipei adverse
-          Se interzic graffiti-urile care insultă echipa sau gruparea adversă, distribuirea online a graffiti-urilor jignitoare care deja există şi orice confruntare din domeniul graffiti între brigăzi
-          Se va efectua un control strict pentru a exclude orice confruntare dintre suporterii simpli (care nu au treabă cu ultraseria) atât în deplasări, cât şi acasă

Acestea sunt principalele cerinţe şi obiective ale păcii încheiate

Decizia de încheia pace este susţinută în totalmente de brigăzile următoarelor echipe de fotbal:
Premier-Liga:
Karpaty (Lviv)Volyn (Lutsk), Vorskla (Poltava), Dinamo (Kiev), Dnepr (Dnepropetrovsk), Zakarpatye (Uzhorod), Zorya (Lugansk), Metalist Harkov (peluza Sud şi Nord), Metalurg (Zaporojie), Metalurg (Mariopol), FC Sevastopol, Tavrya Simferopol (Sectorul 5 şi Sectorul 9), Chernomorets (Odessa), Shahtar (Donetsk)
Liga 1 şi Liga a 2-a: Avangard (Kramatorsk), Bucovina (Cernăuţi), Desna (Chernigov), Dnepr (Cherkasy), Zirka (Kirovograd), Kristall (Herson), FC Nikolaev, Niva Ternopol, FC Alexandria, Obolon (Kiev), Podolye (Hmelnitsk), Stal (Alchevsk), Stal (Dneprodzerzhisk), FC Summy, Titan (Armyansk)
Brigăzile de ultraşi ale echipelor şi fără echipă: Krivbass (Kryvoi Rog), Niva (Vinitsa)

Acele grupări cu care n-am reuşit să luăm legătura sunt rugate să susţină prezentul Tratat în totalitate.

Acum relaţiile dintre noi trebuie construite după principiul că SUNTEM ÎN PRIMUL RÂND UCRAINENI. Adică pe primul loc ar trebui să fie încrederea şi ajutorul reciproc. Suporterii ucraineni care nu fac parte din anumite grupări (este vorba şi de alte sporturi) sunt rugaţi să se alăture prezentului Tratat şi să aibă o atitudine pozitivă, prietenească faţă de adversari,  indiferent de confruntările precedente.

Trebuie neapărat de menţionat şi următoarele: fără dubii, ceea ce se întâmplă în Ucraina în ultimele luni le-a deschis ochii multor cetăţeni asupra unui adevăr îngrozitor. Tratamentul faţă de ultraşi pe parcursul multor ani a fost simţit şi de cetăţeni. Nedreptate, atitudine ostentativă, lovituri, torturi – iată cu ce a hrănit puterea actuală cetăţenii Ucrainei (acestea nu sunt cele mai rele lucruri care s-au întâmplat).
Ieri ultraşii din diferite colţuri ale ţării susţineau familia Pavlychenko şi spuneau „Astăzi –Pavlychenko, mâine - TU”. După cum vedem, din păcate, am avut iarăşi dreptate şi astăzi orice cetăţean poate primi o condamnare din partea judecătorului.

Dar nici asta nu ne înspăimântă cel mai mult. Forţele care susţin puterea actuală şi politicienii de tot felul continuă jocul murdar pentru a dezbina poporul. Manipulând cu conştiinţa oamenilor ei spun minciuni în mod deschis, pun anumite „etichete” şi cu siguranţă doresc un război total în societate. Oamenii deja spălaţi pe creier au încetat definitiv să vadă vinovaţii adevăraţi pentru situaţia creată în ultimele luni.

Iată de ce considerăm continuarea oricărei confruntări între ultraşi – o crimă împotriva Ucrainei

„Din Lugansk pân
la Carpaţi – toţi ultraşii sunt fraţi”

Slavă Ucrainei!

sursa: ultras.org.ua
traducere: www.oasteafiara.net
Numai ZIMBRU!!!