marți, 22 aprilie 2014

Banner cu „Republica Moldova – Pământ Românesc” – interzis pe stadion

  Forţele de ordine prezente în Duminica Paştelui la partida FC Botoşani – Pandurii Târgu Jiu din Liga 1 au interzis introducerea pe Stadionul Municipal a unor bannere cu mesaje patriotice.

  Pe cel mai mare dintre acestea era scris „Republica Moldova – Pământ Românesc”, iar celelalte aveau inscripţionat mesajul: ”Basarabia e Romania”. Voluntarii de la Platforma Unionistă “Acțiunea 2012”-  filiala Botoșani au încercat să intre cu ele pe arenă, însă li s-a răspuns că mesajele sunt… rasiste.

  ”Evenimentul a fost umbrit de faptul ca organizatorii meciului nu ne-au lăsat să intrăm pe stadion cu bannerele care aveau inscripţionate pe ele ”Basarabia e România” pe motiv că sunt mesaje politice, observatorul meciului spunând că este mesaj rasist. Ce mesaj rasist? Ei sunt fraţii noştri!” a declarat Mona Agrigoroaiei, voluntar Acţiunea 2012 Botoşani.  Voluntarii au fost astfel nevoiţi să abandoneze bannerele şi să intre în stadion doar cu tricouri cu inscripții unioniste. Alături de galeria FC Botoșani tinerii au scandat: “Basarabia e România”, "Avem acelaşi sânge, aceeaşi ţară".

   Potrivit reprezentanţilor „Acţiunea 2012”, manifestarea a fost gândită ca un pas în educarea publicului larg din Botoșani în spiritul unirii celor două Ţări Românești – Basarabia și România, „nedrept despărțite de imperialismul și expansionismul rusesc”.


Sursa botosaneanu.ro
Numai ZIMBRU!!!