marți, 27 mai 2014

RECENZIE: Sheriff Tiraspol - Zimbru Chişinău, 25.05.2014. Finala Cupei Orange Moldova

Şapte ani de aşteptare. Şapte ani fără niciun trofeu câştigat. Dacă spunem că la acest meci am avut emoţii e ca şi cum n-am spune nimic.
Emoţiile şi pregătirile au început imediat după semifinala cu Dacia Speia. Ne-am apucat de lucru la coregrafie din timp, am şi desenat o  parte din ea, dar de la Federaţie a venit o scrisoare în adresa clubului că conform tragerii la sorţi echipa noastră  este OASPETE la acest meci şi în Sectorul 16 nu trebuie vândute bilete fanilor activi. Toate planurile ne-au fost date peste cap. Ne-am relocat în Sectorul 8 şi am renunţat la coregrafia iniţială care era aproape gata. Cu străduinţă, muncă şi o bună organizare am reuşit totuşi să terminăm o nouă coregrafie.

În ziua meciului toţi ultraşii ne-am adunat în Piaţa Decebal.


După ce am mai pus la punct unele aspecte ale coregrafiei am pornit în marş spre stadion. Poliţia cel mai probabil a fost luată prin surprindere de acest marş, deoarece până aproape de stadion nu am fost deranjaţi de niciun reprezentat al forţelor de (dez)ordine. Am demonstrat încă o dată că fără poliţie evenimentele se desfăşoară mult mai organizat şi mai civilizat.

Iată-ne ajunşi pe stadion! Am pregătit totul şi am început. Am început 90 de minute din viaţă pe care le aşteptam de 7 ani, 90 de minute pentru care trăim, 90 de minute de emoţii, 90 de minute pe care nu le vom uita niciodată.
Pe parcursul meciului am afişat coregrafia pregătită, unică în Basarabia de felul acesta.

Am avut şi destule materiale pirotehnice. Susţinerea vocală a fost la nivel, pe plan vizual am stat destul de bine.


Sfârşitul meciului a fost extraordinar! Strigăte de bucurie şi lacrimi...După meci am aşteptat echipa la intrarea din spate a stadionului. Jucătorii au ieşit împreună cu trofeul. Am turnat şampanie în cupă şi am început fiesta.

După asta toţi suporterii au mers să sărbătoarească victoria într-un mod mai puţin sănătos pentru ficat. Vrem să le mulţumim jucătorilor care au găsit locaţia unde sărbătoream şi au mai venit încă o dată să ne mulţumească. Ăsta-i spiritul zimbrist! Asta-i mentalitatea pe care o vrem la jucători! Le mulţumim tuturor care au fost prezenţi la acest meci. Le mulţumim fraţilor din Iaşi că ne-au fost alături. Felicităm toată suflarea zimbristă! La cât mai multe victorii, la cât mai multe trofee! Numai ZIMBRU!
Numai ZIMBRU!!!