duminică, 31 august 2014

Dacia Speia - ZIMBRU Chişinău, 31.08.2014Deplasările la Speia dintre Zimbru Chişinău şi Dacia pe drept pot fi considerate fierbinţi. E pentru a treia oară o deplasare bună pentru suporterii zimbrişti. Interesant ce ne va aştepta data viitoare? Dar  e o întrebare retorică aşa ca să trecem la ale noastre.
Cu câteva zile înainte de meci conducerea clubului FC Dacia a anunţat că accesul în incinta stadionului se va face în baza unui abonament. Ideea consta în ceea ca suporterii zimbrişti să le transmită datele personale şi după care să ridice acestea abonamente. Normal că nu a apărut nici o reacţie din partea noastră. Aşa că Dacia a postat un articol cu titlu şocant: “Zimbru s-a dezis de proprii fani.” Dacă doriţi să citiţi o puteţi face AICI. Noi nu comentăm acest articol scris de un copil de la grădiniţă.
În ziua cu pricină am pornit în drum, dar am avut surpriza să fim opriţi la circa 10 km de localitatea Speia de către poliţia de patrulare. După 5 minute au apărut şi maimuţele de Serviciul de Pază “Bercut”, înarmaţi cu pulane şi spray-uri cu gaze lacrimogene. Poliţiştii ne-au anunţat că nu avem acces pe stadionul sătesc şi, în general, în localitate. Aşa că ne-au blocat timp de circa 2 ore şi pe lângă aceasta au mai chemat şi forţele de ordine speciale “Fulger”, care au intrat în noi ca animalele. Am încercat să mergem pe jos, dar la fel ne-au îngrădit drumul.
Dorim să va aducem la cunoştinţă, dragi colaboratori MAI că conform Constituţiei, art. 27 :” Dreptul la libera circulaţie în ţară este garantat.” Aşa că aţi încălcat un drept fundamental, dar ce contează când corupţia şi frica pentru postul de serviciu e mai important decât Legea Supremă.
Spre începutul meciului am ajuns la stadion, dar n-am fost lăsaţi să intrăm. Aşa că am început susţine echipa afară. Nimeni nu ne poate interzice să fim aproape de echipă.
După meci ne-am îndreptat spre autocare şi am ajuns la o nuntă moldovenească. Aşa ca am incis o horă şi am servit câteva pahare de divin. Filmuleţul îl găsiţi la capăt =)
Numai ZIMBRU!!!