luni, 9 martie 2015

Primăvara huliganică în Basarabia

Sezonul fotbalistic nu a reînceput bine că a fost marcat de câteva incidente dintre suporteri.
Gheaţa a fost spartă de către ultraşii lui Zimbru şi Milsami, care au avut mai multe ciocniri pe stadion. Înainte de meci tinerii din Bad Boys şi Ultra Boys au căpturat un fular al orheienilor. Aceştea dorind să se revanșeze, au atacat în pauza meciului un tânăr de 14 ani şi au furat fularul galben-verde, ceea ce a declanșat o mică bătaie. Incidentele au continuat în repriza a doua a meciului.Un membru al galeriei a încercat să captureze un steag al celor de la Orhei, însă nu a reuşit. Tânărul s-a îndreptul spre galeria galben-verzilor, însă a fost oprit de jucătorii lui Milsami. Imediat pe teren au intrat zeci de suporteri ai Zimbrului, iar partida a fost întreruptă. Presa de la Chişinău afirmă că incidentele au continuat după meci, autocarul orheinilor fiind atacat de persoane necunoscute, care au spart câteva geamuri şi au rănit două persoane.


În pauza meciului dintre Dacia şi FC Tiraspol, suporterii echipei gazde au încercat să atace ultraşii tiraspoleni, care au venit în număr de 7-8 persoane. Deşi "dacii" erau mai mulţi nu au acționat până la capăt, fiind dispersați de poliţişti.
La 7 martie 2015 a avut loc un fair-fight între tinerii Bad Boys (Zimbru Chişinău) şi Noua Legiune (FC Dacia). Bătaia a durat 1 min 40 sec, iar victoria a fost obţinută de zimbrişti.


Meciul dintre FC Saxan şi FC Dacia (9.03.2015) a fost întrerupt din nou din cauza incidentelor dintre suporteri. La mijlocul reprizei secunde, suporterii echipei gazde au atacat oaspeţii şi au furat toba şi un steag. În acest mod ei s-au răzbunat pentru fularul căpturat la Chişinău ceva timp în urmă.

În concluzie, dorim să menţionăm că fenomenul basarabean trece într-o nouă etapă de dezvoltare. Rivalităţile devin tot mai dure, iar concurenţa va avea impact pozitiv în creşterea cantitativă şi calitativă a galeriilor.
Numai ZIMBRU!!!