sâmbătă, 1 august 2015

Mereu mi-am dorit un frate ...

De mic copil, cam de la varsta de 6-7 ani, am inceput sa-mi doresc sa am un frate. Ma tot gândeam, ca daca as avea un frate mai mic, as fi mândru sa-l învăț ce este rău si ce este bine. Cum sa-si apere ideile si viziunile prin cuvinte, dar si cu ajutorul pumnilor.
L-as ghida sa citească cartile ce mi-au plăcut mie cel mai mult si care m-au influențat, ca sa pot sa discut cu el aspectele cele mai importante care sa-l ajute sa-si formeze o idee despre lumea ce-l înconjoara, ca sa poate sa meargă pe calea cea dreapta intru a deveni o persoana ce gândește si nu doar executa. Sa-l motivez sa fie o fire proactiva, cu o coloana vertebrală si cu principii de neclintit. Sa putem practica impreuna un sport - fie acesta fotbal, rugby sau K1. Sa-i explic ca fumatul si alcoolul este doar pentru cei slabi, iar el trebuie sa fie un luptător care pe zi ce trece se dezvolta, nu se distruge. Sa-l ajut cand este intr-o perioada mai grea, si sa-l urmăresc cum devine pas cu pas bărbat adevărat.
Bineînțeles ca as vrea sa-l iau cu mine la un meci al Zimbrului, pe stadionul meu drag din strada Butucului, ca sa pot sa împart cu el pasiunea, bucuria sau tristețea clipelor petrecute in galerie. Sa fiu eu acea persoana care-i deschide usa spre o lume întreaga a ultraseriei, a pasiunii si devotamentului, a demnității si mândriei. Sa-i arat ca si intr-o țărișoară săraca, cu o societate inculta si plină de probleme, poti sa te mândrești cu orașul tau natal - Chisinau; Cu culorile si istoria clubului galben-verde. Sa-i explic ca Zimbru ne reprezintă oriunde ar juca, iar noi oriunde am fi il reprezentam, ca chișinăuieni, ca moldoveni, ca basarabeni. 
Ce sa zic, din cate va puteti da seama, Dumnezeu impreuna cu părinții mei, au decis sa se limiteze la doar 2 copii in familia noastra, asa ca am o sora mai mare - cu care ma inteleg de minune, dar, acest articol este despre cu totul altceva. Am ajuns la varsta de 27 de ani. Intre timp mi-am format si eu o familie, iar visul din copilărie ar putea ramane pentru mine un simplu vis nerealizat, daca la varsta de 16 ani nu a fi nimerit pentru prima data in Galeria Zimbru. Da, nu am un frate mai mic cum imi doream, dar acum am o întreaga frăție in spate. 
Anume in Oastea Fiara, am simțit ca sunt printre frați, si ca am suflete in jurul meu care ma înțeleg, care sunt gata sa ma urmeze la rău si la bine, pentru ca suntem la fel. Suflete in care arde aceiași pasiune, devotament si respect nu doar fata de Zimbru, dar si fata de principiile sanatoase ale vieții, fata de neamul din care facem parte, si fata de lumea ce ma înconjoara. Aici, in galerie, am inteles ce inseamna cu adevărat mottoul din Cei trei muschetari de Alexandre Dumas "Toti pentru unul si unul pentru toti!". Ma mândresc ca sunt zimbrist, si ca reprezint OF. Probabil ca  FCZC si OF sunt deja parte din ADN-ul meu de care nu voi scapă nicicând. Dar, ce este mai important pentru mine personal, este faptul ca anume aceasta frăție a clădit in mine principii ale vieții, mi-a oferit prieteni adevărați din/in Nisporeni, Iasi si Bucuresti, si multi cunoscuți in întreaga lume, si mi-a format coloana vertebrală bazată pe valori adevărate, autentice, naționale, pe care le voi duce pana in 2 metri sub pamant.
Va multumesc pentru tot ce sunteti, fraților ! Sunt sigur ca si pe viitor vom ramane tot atat de uniti, si nu vom ceda nicicând presiunilor timpului. Numai Zimbru ! Numai Oastea Fiara !
Sper cat mai multi tineri ce vin in Sectorul 16, sa înțeleagă ce inseamna cu adevărat sa fii zimbrist, sa simtă pasiunea din galerie la bine dar mai ales la greu, si sa nu-si trădeze principiile si valorile intr-o societate atat de debusolata. 
In ceea ce tine de visul meu din copilărie, pot sa va spun ca de câțiva ani incoace, acesta a suferit o mica mare modificare - acum aștept sa vina fiii ;) 


Numai ZIMBRU!!!