miercuri, 11 noiembrie 2015

Despre prietenia dintre orheieni si separatisti [VIDEO]

Ieri un camarad mi-a transmis un video in care suporterii orheieni petrec "clipe frumoase" alaturi de tiraspolenii / transnistrenii de la Sheriff, dupa meciul din Vadul lui Voda. Am urmarit cu atentie, dar si cu o mare uimire acea atmosfera de "infratire", "armonie" si "buna dispozitie" intre suporterii ambelor formatii. Bineinteles, au fost si multiple scandari importriva unuia din adversarii lor comuni - FC Dacia Speia. Intrebarea fireasca pe care o am dupa vizionarea acestui video este - ce pot avea in comun aceste doua grupari in afara de ura fata de Dacia si Zimbru ?!


Da, pe scena ultras este firesc sa se stabileasca fratii, prietenii personale si de grup, dar in mare parte acestea sunt stabilite de catre persoane sau grupuri care se afla pe aceiasi lungime de unda si impartasesc aceleasi valori si idealuri. Mereu am avut o parere destul de buna despre Orhei - considerandu-l un oras autentic moldovenesc, fie si cu putini tineri treziti din somnul cel de moarte, dar care au suficienta demnitate si mandrie ca sunt moldoveni.

Am vazut suficient de multa mizerie, prostie si ipocrizie in societatea noastra, inclusive si pe mica noastra scena ultras, dar nu pot sa-mi explic CUM pot orheienii sa se infrateasca cu "oaia neagra" (anume asa mereu au fost tratati suporterii Sheriff-ului de la buna lor aparitie) a campionatului ?! CUM poti sa ai ceva comun cu cei ce sustin existent cancerului numit - Transnistria ?!

Vreau sa reamintesc tuturor tinerilor orheieni care au participat la aceasta "comuniune", ca in mare parte existenta Transnitriei toti acesti ani a dus la dezastru pe care-l avem astazi in intreaga Rep. Moldova - cu o economie inabusita zeci de ani de contrabanda, de spalare de bani, amenintari, rapiri, injosiri si santaj. De asemenea, as vrea sa va reamintesc ca acesti separatisti tot incearca sa inchida scolile cu predare in limba romana, sa scape de toti cei ce afirma ca vor sa fie impreuna cu Moldova. Inclusiv unii din suporterii Sheriff-ului vin pe stadion cu steagul imperial al Rusiei, si salute orice decizie a Cremlinului impotriva Moldovei. Acum cativa ani in urma acesti separatisti cu fulare Sheriff la gat au scandat in meciul de la Tiraspol dintre Moldova U21 - Rusia U21 impotriva selectionatei noastre si au sustinut la greu tinerii forbalisti rusi. Ne mai vorbind de Conflictul din Transnistria provocat de separatisti care a dus la moartea a 279 tineri moldoveni, soldandu-se cu 1.180 răniți si 400 civili uciși !


  O sa spuneti cine ma cred eu sa judec pe tinerii din Orhei ?! Si probabil o sa va dau dreptate - nu sunt eu, supporter zimbrist, chisinauian, moldovean, roman, in cea mai buna masura sa-i judec pentru aceasta "infratire". Dar, stiu cel putin 4 persoane la care acesti tineri ar trebui sa se gandeasca inainte sa faca astfel de pasi.

DIGORI Ion Andrei
Născut la 16 ianuarie 1969
Mobilizat din localitatea Clişova, raionul Orhei
Decedat la 21 iulie 1992 la Tighina

GODOROJA Grigore Nichifor
Născut la 27 februarie 1964
Mobilizat din localitatea Selişte, raionul Orhei
Decedat la 7 iunie 1992 la Cocieri

MORARU Mihail Ion
Născut la 22 ianuarie 1954
Mobilizat din localitatea Brăneşti, raionul Orhei
Decedat la 13 martie 1992 la Coşniţa

PANŢA Ion Chiril
Născut la 25 mai 1971
Mobilizat din localitatea Orhei
Decedat la 13 noiembrie 1991 la Căuşeni

P.S. Sper ca acei tineri din Orhei care au coloana vertebrala, sa ia o atitudine fata de acest pas negandit si absolut aberrnt din partea unora dintre suporterii Milsami, si sa revina la normalitate.

 
Numai ZIMBRU!!!