duminică, 17 aprilie 2016

Cupa Unirii 2016

Astăzi la Chişinău a avut loc a 4-a ediţie a tradiționalului turneu - Cupa Unirii, la care au participat câte 8 echipe de pe ambele maluri ale Prutului. Din păcate numărul echipelor participante în acest an putea fi mai mare, dar era imposibil de realizat din mai multe momente organizatorice. Să dea Domnul la anul să nu avem 16 echipe, ci chiar 32.Grupa A
Clubul Studenţilor Liberal
Băieții Veseli Iași
Plutonul Rapidiștilor Basarabeni
Adjud

Grupa B
Tinerii Moldovei
Ultras Farul
Republica Nisporeni 
Peluza Nord Vaslui

Grupa C
Noua Legiune (Dacia Chișinău)
Steel Boys Galați
Liga Suporterilor Stegari
Gruppo Chișinău Steaua

Grupa D
Ultras Zimbru
Uniți Sub Tricolor
Basarabia 1918
Peluza Sud Petroșani


Echipa  ”Ultras Zimbru” a fost constituită din ambele grupări ale Sectorului 16 - Oastea Fiară ş Rebelii Ultra'. După cum ați văzut mai sus am fost repartizaţi în grupă la D, alături de Basarabia 1918, Jiul Petroşani şi Uniţi Sub Tricolor. Primul meci l-am avut împotriva celora care au bātut cel mai mult drum pînă la Chişinău - Peluza Sud Petroşani. Scorul de 6-1 ne-a adus primele 3 puncte. Al doilea meci - cel cu Basasarabia 1918 a început cu un eveniment foarte neplăcut - portarul nostru a suferit o accidentare groaznică, fiind scos de pe teren cu targa. Am fost nevoiți să improvizăm cu această poziție, neavând un alt portar în componență. În cele din urmă, ne-am adjudecat şi acest meci, asigurîndu-ne în acelaşi timp un loc în sferturi (scor 4-2). În ultimul meci al grupei, am întâlnit Uniţi Sub Tricolor. Meciul s-a încheiat la egalitate (sor 3-3), după mai multe răsturnări de situație.


În sferturi am întâlnit suporterii Daciei - Noua Legiune. Meciul se anunţa din start unul fierbinte, şi exact aşa a şi fost. Zimbriştii au deschis scorul, însă dacii a reuşit să înscrie 2 goluri, ieşind în avantaj. Finalul de meci a fost incendiar. A urmat golul egalizator, iar pe final, am înscris şi golul victoriei.. Victoria a fost obținută atât datorită devotamentului jucătorilor din teren, cât și de atmosfera creată de suporterii zimbriști, dar și frații de la Iași și Nisporeni.

A fost cu siguranţă unul din cel mai interesant meci al turneului, dar cel mai important, am reuşit calificarea în semifinale. Acolo am întîlnit Adjudul, o echipă foarte bine pregătită. Oboseala şi-a spus cuvîntul, iar pentru prima dată, zimbriştii s-au recunocut învinşi. Astfel, am ratat accesul în finală.

În finală s-au intâlnit Clubul Studențilot Liberali și Adjud, ultimii cedând în fața liberalilor.

E îmbucurător faptul că acest turneu și-a atins scopul - de a reuni unioniştii de pe cele două maluri ale Prutului. Atmosfera a fost una frumoasă, asistând la mai multe showuri pirotehnice. Incidente majore nu au fost, în ciuda rivalităților, lăsate la o parte pentru o zi. Frăția dintre Zimbru, Iași și Nisporeni s-a simţit din plin, fiind unii din cei mai numeroşi şi mai sonori. Putem remarca şi înfrățirea oficială dintre Noua Legiune și Steel Boys Galaţi (ultimii s-au prezentat la înălțime).  Rămâne de văzut cum va evolua această înfrățire.
Spre final putem spune că a fost un turneu reuşit, cu multe goluri, multă bere  şi mulţi oameni ce simt româneşte.


Numai ZIMBRU!!!