luni, 16 mai 2016

ZIMBRU CHIȘINĂU - Dacia Speia 15.05.2016

Meciurile dintre Zimbru și Dacia sunt mai mult decât simple partide de fotbal. E vorba de orgoliile dintre patronii ambelor echipe, de conflicte mai vechi dintre suporterii zimbriști și patronul Daciei - Adlan Șișhanov, de rivalitatea dintre cele două galerii..ю


Astfel pregătirile de meci au demarat cu două săptămâni. Sectorul 16 a lucrat mai multe ore pentru a pune la punct mesajele și coregrafiile. Totodată, au fost mobilizați toți zimbriștii, care s-au prezentat la meci în număr de circa 100 de persoane. 

Cu 4-5 ore înaintea meciului grupările Oastea Fiară și Rebelii Ultra s-au adunat pentru a pune punctul pe ”i” legat de meci. În această perioadă a fost patrulat orașul în lung și lat pentru a da de rivali, dar aceștia au fost de negăsiți. Ceva mai târziu ne-am întâlnit cu zimbriștii din Sectorul 8, cu care am mers în marș comun spre stadion, lucru ce a devenit tradițional la ”derby-uri”. Tradiționala ”MUIE dacia” a răsunat în tot cartierul Botanica, dar la un moment dat marșul a fost întrerupt, după ce a fost primită informația că ”dacii” sunt deja în preajma stadionului. Toți au grăbit pașii spre stadion, unde am fost întâmpinați de către polițiști. Incidentele au fost de neevitat, iar atât organele de forțe, cât și rivalii au intrat în panică. Ulterior, ”dacii” nu s-au mai prezentat la meci, iar sectorul destinat oaspeților a fost pustiu.


La intrarea echipelor pe teren am prezentat o coregrafie şi un show pirotehnic. O pânză galben-verde imensă a cuprins sectorul, în faţă fiind afişat mesajul ”Timpuri Noi - Obiceiuri Vechi”. Scandările anti-dacia au fost la ordinea zilei. Prima repriză a fost destul de bună atât pe teren, cât și în peluză. Susținerea sonoră a fost la nivel, iar jucătorii Daciei au comis mai multe greşeli, fiind sub presiunea zimbristă. În repriza a doua au fost afişate 2 mesaje anti-dacia, plus o altă coregrafie. Din păcate, lucrurile nu au mers atât de bine și în teren, la un moment dat jucând şi în inferioritate numerică. Am scăpat 2 goluri şi am cedat victoria.

De remarcat că polițiștii au încercuit ambele peluze zimbriste (fapt ce nu am mai avut loc de 2 ani), iar spre final de meci au dat cu gaze lacrimogene în băieții din Sectorul 8.

Sectorul 8: 
De-asemenea, le mulțumim fraților din Republica Nisporeni pentru că au fost prezenți astăzi alături de noi în număr destul de mare.
Mai jos găsiți mai multe poze de la meci.


Numai ZIMBRU!!!