joi, 9 iunie 2016

ȘTIRI de la EURO 2016

Patru ani în urmă ați urmărit cu mare atenție știrile legate de fenomenul ultras și hools de la Campionatul European din Ucraina și Polonia. Anul acesta am hotărât să continuăm acest proiect și vom încerca cât mai operativ să postăm informații legate de evenimentele, ce vor avea loc în perioada turneului dat.
____________________________________
18.06.2016 Marseille. Islanda - Ungaria. Cu câteva minute înainte de startul partidei suporterii maghiari s-au luat la bătaie cu stewarzii francezi.
_________________________________
17.06.2016 Paris. Polonezii de la Stomil Olztyn s-au bătut în centrul capitalei franceze cu suporterii nemți de la Dinamo Dresden. Victorie Stomil Olsztyn.
____________________________________
17.06.2016 Lyon. În metroul din Lyon fanii albanezi au atacat cu câțiva sârbi. VIDEO
_____________________________
17.06.2016 Saint Etienne. După meciul Cehia - Croația câțiva sârbi au căpturat mai multe steaguri croate.
_________________________________
17.06.2016 Saint Etienne. La meciul dintre Cehia și Croația au avut loc mai multe incidente în sectorul destinat croaților. Ultrașii de la BBB (Dinamo Zagreb) în semn de protest față de Federația de Fotbal Croat au aruncat mai multe materiale pirotehnice în teren, fapt ce a generat o bătaie între BBB și alți suporteri croați.


_____________________________________

16.06.2016 Un incident tragic a avut lo în timpul meciului Ucraina-Irlanda de Nord. Un suporter nord-irlandez s-a stins din viață chiar în tribunile stadionului, în timpul celei de-a doua reprize. Bărbatul în vîrstă de 64 de ani a suferit un atac de cord iar medicii nu l-au mai putut salva. Condoleanțe!
_________________________________
16.06.2016 MarseilleJudecătoria din Marseille a condamnat la 2 ani, 1,5 ani și respectiv la 1 an de închisoare trei suporteri ruși, care au participat la incidentele de dinaintea meciului dintre Anglia și Rusia. Totodată, prin toată Franța jandarmii opresc pentru identificare toți ultrașii cu trăsături fizice slave. La Lyon au fost reținuți pentru câteva ore mai mulți ucraineni, care au fost confundați cu huliganii ruși din Marseille.
Acestea măsuri au fost luate de forțele de ordine franceze după ce a decedat un suporter englez.


____________________________________

15.06.2016 Lille. În Lille au avut loc noi incidente. Poliția franceză a anunțat că au fost reținute 36 de persoane. Este vorba atât de suporteri ruși și slovaci, care s-au încăierat înainte de meci, cât și de fanii englezi și galezi, care s-au comportat agresiv față de forțele de ordine. Totodată, 16 persoane au solicitat asistența medicală.

______________________________________
14.06.2016 Saint Eteinne. Incidente grave a avut loc și între suporterii portughezi și islandezi.

_____________________________________
14.05.2016 Lille. Incidente între ruși și englezi deja au avut loc și în Lille.

______________________________________
14.06.2016 Paris. Comisia Independentă de Etică, Control și Disciplină UEFA ca urmare a incidentelor de pe stadionul din Marseille de la meciul Anglia - Rusia, a amendat Federația de Fotbal din Rusia cu 150000 de euro și a descalificat cu suspendare echipa rusă. Aceasta poate fi exclusă din competiție în cazul unor noi incidente (pe stadioane) cu implicarea suporterilor ruși.
______________________________________
14.06.2016 Bordeaux. Ungurii de la Kispest au aranjat un fair-fight cu austriecii de la Salzburg, Austria și Grazer AK, în format de 15 vs 15. Victorie unguri.
______________________________________
14.06.2016 Marseille. Astăzi un autocar cu suporterii ruși, ce se deplasa spre Lille, a fost înconjurat de către forțele speciale franceze pentru identificarea persoanelor, care au participat la incidentele de înaintea meciului Anglia - Rusia, dar și în timpul acestuaia. O parte din suporteri au fost deportați.


_____________________________________

12.06.2016 Lille. Un grup de nemți au atacat suporterii ucraineni ce se odihneau la o terasă.

____________________________________
12.06.2016 Paris. Turcia - Croația. După golul lui Modric, un suporter croat a pătruns în teren, sărbătorind marcarea acestuia alături de alți fotbaliști.

____________________________________
12.06.2016 Paris. Huliganii de la KOB (PSG), cunoscuți prin radicalismul lor au atacat suporterii turci.


______________________________________________
11.06.2016 Paris. Dacă în Marseille și Nisa au avut loc incidente între tabere adverse, atunci la Paris românii de la Sud Steaua și PCH Dinamo București au hotărât să-și regleze conturile din nou. Liderul PCH a fost atacat de către steliști, iar după aceasta mai mulți dinamoviști au atacat pub-ul în care se aflau membrii Sud Steaua.
Este un moment regretabil. În contextul  desfașurării Campionatului European pot avea loc incidente cu alți suporteri, iar dispersarea românilor pe criteriul apartenenței la echipele de fotbal îi vor face vulnerabili în fața atacatorilor. Spre exemplu dezmățul de ieri a rușilor din Marseille s-a datorat doar ”unității naționale”, aceștea uitând pe perioada turneului de culorile pe care le reprezintă. Rivali de moarte precum CSKA Moscova, Spartak Moscova, Zenit Sankt Petersburg, Torpedo Moscova sau Dinamo Moscova și-au unit forțele pentru a demonstra întregii Europei că ei fac legea în lumea fotbalului.
____________________________________________
11.06.2016 Marseille. În urma incidentelor de pe parcursul zilei au avut de suferit 30 de persoane, dintre care 3 polițiști, iar un suporter englez a fost transportat în stare gravă la spital. 8 suporteri au fost arestați, dintre care pe numele unui rus a fost intentat un dosar penal.
___________________________________________
11.06.2016 Marseille. Anglia - RUSIA.


______________________________________________
11.06.2016 Marseille. După fluierul final al partidei dintre Anglia și Rusia, mai mulți huligani ruși au atacat sectorul destinat englezilor, creând panică în rândul acestora. În urma incidentelor rușii s-au ales cu mai multe steaguri engleze capturate.


______________________________________________
11.06.2016 Nisa. Conform mirror.co.uk astă noapte mai mulți suporteri nord-irlandezi și polonezi au fost atacați de ultrașii lui Nisa. Totodată au avut loc incidente și între polonezi și nord-irlandezi.

_____________________________________________
11.06.2016 Marseille. În apropierea stadionului rușii au atacat din nou suporterii englezi. Poliția a intervenit în forță. 
_____________________________________________
11.06.2016 Marseille. Din păcate un suporter englez a fost transportat în stare gravă la spital în urma incidentelor. Presa franceză scrie despre un deces. Să sperăm că informația nu este adevărată.

____________________________________________
11.06.2016 Marseille. Incidente grave au avut loc în centrul orașului. Mai mulți englezi au solicitat ajutorul asistenților medicali.

__________________________________________________

11.06.2016 Deși meciul Rusia-Anglia este programat abia pe diseară, confruntarea dintre fanii acestora este în plină desfășurare. Cheful petrecăreților englezi a fost perturbat de mai multe ori atît azi, cît și ieri de grupuri bine-organizate ale rușilor. Deși aceștia se aflau în marea majoritate a cazurilor în inferioritate numerică, victoria era de partea lor. Și englezii au cu ce se lăuda. Aceștia au pus pe fugă un grup format din 30-40 ruși, veniți să atace tabăra engleză. După cîteva minute de luptă, rușii o iau la fugă, englezii fiind de 4-5 ori mai mulți. În schimb, rușii au mai multe trofee după confruntările directe.

__________________________________________________

10.06.2016 Marseille. Noaptea a fost una fierbinte. Au avut loc mai multe incidente între englezi și polițiști, care încercau să-i liniștească pe suporterii din Regat.


__________________________________________________
10.06.2016 Marseille. Mai mulți suporteri englezi au fost atacați într-un pub de către cei de la Olimpique Marseille.
_______________________________________________
10.06.2016 Marseille. Aproape de miezul nopții un grup de ruși de circa 30 persoane (Torpedo Moscova, Spartak Moscova, Lokomotiv Moscova, CSKA Moscova și Samara) atacă circa 100 de englezi. Poliția intervine în forță cu ajutorul gazelor lacrimogene.


------------------------------------------------------------------------
10.06.2016 Franța - ROMÂNIA. Our passion, our goals/ Defy terrorism and your stupid laws - Pasiunile și obiectivele noastre sfidează terorismul și legile stupide.------------------------------------------------------------------------------------
10.06.2016 Un grup de ruși format din 20 de oameni, reprezentanți ai lui Lokomotiv Moscova atacă un grup al englezilor în Marseille. Rușii au reușit să captureze steagul celor de la Burnley.Poliția intervine rapid, folososindu-se inclusiv gaze lacrimogene. Cîțiva arestați

---------------------------------------------------------------------------

09.06.2016 Englezii împreună cu rușii, în jur de 60-70 huligani, atacă în port și pun pe fugă circa 50 de marseillezi.
------------------------------------------------------------------------------------
09.06.2016 Olympique Marseille atacă englezii într-un pub din portul orașului. Pub-ul este devastat, poliția intervine cu gaze lacrimogene.

---------------------------------------------------------------------
09.06.2016 ”Neoficial s-a dat start la EURO2016.” Patru suporteri polonezi (Lech Poznan) la hotarul Franței se întâlnesc cu un automobil al rușilor. Polonezii propun un fair-fight de 4 vs 4. Rușii atacă fără răspuns, dar polonezii ripostează și îi doboară la pământ. Ca urmare un suporter rus rămâne fără tricoul naționalei.
----------------------------------------------------------
Numai ZIMBRU!!!