luni, 14 noiembrie 2016

Oastea Fiară în deplasare la București: ROMÂNIA - Polonia, 11.11.2016

Cu siguranță partida dintre România și Polonia poate fi considerată meciul etapei din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial 2018, dacă ne uităm din perspectiva fenomenului ultras. Am avut parte de multe materiale pirotehnice, mesaje și chiar incidente. Dar să mergem de la început și să începem această recenzie prin prisma unui suporter zimbrist.Spre București au pornit 20 de persoane din brigada ”Oastea Fiară” (Zimbru Chișinău) și ”Republica Nisporeni” (Speranța Nisporeni). Distanța dintre Chișinău și București a fost parcursă foarte repede după ce ne-am aprovizionat cu ”combustibil” din Duty-Free.


Ajunși la locul destinației ne-am cazat, după care am plecat în oraș. Putem menționa că atmosfera de dinaintea meciului era destul de calmă, jandarmii erau la orice colț, iar suporterii polonezi se plimbau nestengherit. Majoritatea polonezilor se distrau în Centrul Vechi, dar puteau fi observați și grupuri mici de 5-10 persoane care erau dornici de aventuri.

După cum scrie presa, au avut loc mai multe incidente între huliganii polonezi și jandarmi. În total au fost reținute circa 60 de persoane. Totodată, huliganii de la Legia și Wisla s-au bătut între dânșii.
Un alt grup de suporteri polonezi nu au ajuns la București. Coaliția Gornik Zarbze, GKS Katowice, ROW Rybnik și Wisloki Debica (în total 300 de persoane) a fost ținuță preț de câteva ore la hotarul româno-maghiar, după care la circa 400 de km de București a fost stopată de jandarmerie și întoarsă înapoi.
La meci polonezii s-au prezentat foarte bine. La intonarea imnului au aprins câteva torțe și au incins atmosfera la propriu. Chiar din primele minute și-au arătat intenția de a trece de cordonul de jandarmi și stewarzi pentru a ajunge la suporterii români din Peluza Nord al stadionului. La rândul lor dinamoviștii nu au fost împotriva și au aruncat în sectorul destinat oaspeților mai multe materiale pirotehnice. Cordonul pentru câteva minute a fost rupt, dar jandarmii au intrat în forță și au dispersat părțile beligerante.
Spre finalul primei reprize rapidiștii au afișat un banner cu mesajul ”Rapid nu moare!”, gest pentru care au fost aplaudați de întregul stadion. Au aprins mai multe torțe, o parte din care au fost aruncate din nou în sectorul polonezilor, iar alta în teren, ceea ce a oprit partida pentru un minut. Jandarmeria din nou intervine în forță și reușește să calmeze spiritele.
Steliștii au demonstrat din nou că sunt o forță pe scena ultra românească, chiar dacă la moment nu au echipă. Aceștea au venit bine organizați și au făcut legea în Peluza Sud al stadionului. La intonarea imnului au aprins mai multe materiale pirotehnice, iar în timpul meciului au afișat două mesaje:

”FCSB ≠ Steaua”


”Unitate națională - o glumă proastă/ Frustrările vă unesc împotriva noastră” - mesaj dedicat suporterilor dinamoviști.


La rândul lor dinamoviștii, de asemenea, s-au prezentat bine. În primul rând au fost dispuși să le demonstreze polonezilor că București nu e Disneyland, iar în al doilea - au fost cei care au făcut legea în Peluza Nord.

Al 4-lea grup simțit pe stadion a fost sectorul unde s-au poziționat băieții din ”Uniți sub Tricolor”, care pe parcursul meciului au aprins câteva materiale pirotehnice și au afișat două mesaje. Totodată, au pregătit și o coregrafie de comemorare a tragicului eveniment de la Colectiv.
De asemenea, trebuie de menționat polonezii au rămas fără câteva steaguri de gard. Chiar dacă nu reprezintă grupări importante, căptura rămâne a fi captură.Spre final vă invităm să vizionați un mic filmuleț din această deplasare:Numai ZIMBRU!!!