ISTORIE

18 august 1996
Este considerată data de înființare a Galerie Zimbru - prima galerie de suporteri activi din Republica Moldova. Totul a început atunci când un grup de tineri care veneau la meciurile Zimbru pe stadionul Republican (să-i fie țărâna ușoară!) s-au unit într-un grup de suporteri cu denumirea DESTROYER96. Stilul prin care se manifesta această organizare era apropiat celui britanic: susținerea în continuu a echipei, mult alcool și buna dispoziție. Toate acestea predominau în Galeria Zimbru cât acasă, atât și în deplasări.

Începutul anilor 2000
Odată cu apariția a tot mai multor steaguri, bannere și tobe,  precum și a unei noi generații de suporteri mai tineri și neliniștiți, Galeria Zimbru cu încetul începe să-și schimbe stilul de susținere a echipei, spre unul ultra’. Ca rezultat, apar coregrafii, tot mai multă pirotehnie (confecționată acasă), cântece inspirate de pe scena italiană etc. De asemenea , în acea perioadă apare pentru prima dată steagul de gard OASTEA FIARĂ. Anii 2000-2002 au fost o perioadă de strălucire a tot ce ținea de Galeria Zimbru. La meciurile de acasă se adunau 150-200 de suporteri activi. În deplasări mergea lumea cu atitudine și pasiune – ca exemplu, în deplasarea de la Tiraspol din 2002 au fost alături de echipă peste 80 de fani, ce reprezenta un record absolut pentru Republica Moldova acelor timpuri.


10 martie 2002
A avut loc prima înregistrare a Galerie Zimbru, ca drept o Organizație Obștească. Președintele acesteia fiind ales Plohih Vladimir, iar vice-președintele Şeptefraţi Vitalie. La 1 ianuarie 2004, Galeria Zimbrului număra peste 50 de membri activi.

2002-2003
Este perioada probabil cea mai neagră în istoria Galeriei Zimbru. Echipa juca prost de tot, tot mai puțini tineri se regăseau în peluză, iar în toamna anului 2004 numărul suporterilor a ajuns la câteva zeci de persoane. De asemenea această perioadă a fost marcată și de anumite certuri și neînțelegeri interne între membrii Galeriei Zimbru.

2 decembrie 2004
Un grup de tineri din cadrul Galerie Zimbru, dorind să oprească regresul și haosul ce avea loc în peluză, ia decizia de a se organiza într-o grupare cu numele de Ultra Boys. Spiritul ultras și dorința de a scoate din impas Galeria, în cel mai scurt timp a dat roade, iar grupul Ultra Boys a devenit nucleul și locomotiva de atunci a întregii Galerii. Inițiativa și inspirația tinerilor UB au făcut ca lucrurile să meargă mult mai bine, și în anul următor Galeria Zimbru a început nu doar să crească ca număr de suporteri, dar și ca calitate a susținerii echipei.

Anul 2008
Este un an semnificativ pentru istoria Galeriei Zimbru. O nouă generație de tineri plini de ambiție și dorință de a mișca lucrurile din loc, începe să se manifeste în cadrul Galeriei. Alături de membrii fondatori ai DESRTOYER’96, se ia o decizie de a reorganiza grupul sub denumirea de OASTEA FIARĂ, păstrând tradițiile și valorile vechei grupări, dar adoptând un mod de manifestare 100% ultras.


Anii 2008-2011
OASTEA FIARĂ și ULTRA BOYS, își desfășoară activitatea umăr la umăr în sectorul 8 al noului stadion ”Zimbru” din strada Butucului. Colaborarea dintre grupuri a fost una destul de productivă, astfel fiind posibilă crearea celei mai puternice și organizate Galerii din Republica Moldova. Bineînțeles, erau și anumite certuri și neînțelegeri, dar spiritul zimbrist și interesele Galeriei Zimbru prevalau și mereu era găsit un compromis.
De asemenea, în această perioadă au avut loc mai multe inițiative de înființare a unor mici brigăzi, dar în mare parte acestea după o scurtă perioadă de timp își încheiau activitatea din diferite motive.

De menționat că în 2009 OASTEA FIARĂ  se înfrățește cu brigada BĂIEȚII VESELI de la Politehnica Iaşi, iar ulterior cu întreaga galerie ieșeană. Necătând la diferența culorilor, ne-am regăsit în idei, spirit și desigur identitate.

Anii 2012
După apariția unei noi brigăzi Drunk Hools (cu ideoligie profund filo-rusă) în cadrul Sectorului 8, lucrurile încep să escaladeze, iar situația devine tot mai tensionată. Certurile și  pozițiile distructive din ambele părți au dus la conflicte directe între suporterii zimbriști. Comportamentul provocator, incult, lipsit de bun simț și de respect reciproc al celor din DH, a transformat Galeria Zimbru într-un teatru al surzilor. Situația conflictuală se agrava de la meci la meci.

21 iunie 2012
OASTEA FIARĂ  ia decizia de a pleca din Sectorul 8, și de a deschide o nouă filă în istroia Galerie Zimbru în Sectorul 16 al stadionului Zimbru. Poziția noastră este prezentată aici:

Mereu
Membrii activi ai grupului organizat de suporteri OASTEA FIARĂ, mereu și-au manifestat activ sentimentele profund-patriotice, iubirea față de orașul natal și neamul ce-l reprezintă cu mândrie. Astfel, este de menționat că OF formează nucleul susținerii naționalei Republicii Moldova în meciurile de acasă și în deplasare, alături de grupul de suporteri ai naționalei M-12.


GALERIE FOTO: http://oasteafiara.net/2011/08/spiritul-zimbrist-de-lungul-anilor.html 
http://www.oasteafiara.net/2013/07/un-pic-de-nostalgie-old-school-ultras.html
Numai ZIMBRU!!!